27 / 04 / 2024

Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı. Bağımsız Milletvekili Fatih Mehmet Şeker, sorularını Bakan Ersoy'a sordu..



Bağımsız İstanbul Milletvekili Fatih Mehmet Şeker, İstanbul Cağaloğlu'nda bulunan Pembe Köşk'ün korunmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Şeker sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

"Tarih milletimizin hafızası ve aklıdır. Mekânlar geçmişi dolayısıyla da geleceği hatırlatırlar, bir millete mensup olmanın ne demek olduğunu gösterirler. Sularını bütün nehirlerden alan bir deniz gibi görülmesi gereken Osmanlı ile Cumhuriyet Türkiye'sinin İttihat ve Terakki diye bir realitesi vardır." şeklinde açıklamalarda bulunan Şeker, "İstanbul-Cağaloğlu'nda bulunan ve Pembe Köşk' ismiyle bilinen bina, bir dönem Osmanlı Devleti'ne vaziyet eden "Vatan devletsiz, milletsiz ve dinsiz olmaz." kanaatini taşıyan bu cemiyetin merkezidir. Hâliyle kara günün her çeşidini tecrübe ettiğimiz, zamanları hatırlatan bir tarihî miras hükmündedir." dedi.

"Ne var ki Türkiye nasıl kazanılmışsa ancak o şekilde kaybedilir sözünü yâd ettiren bu yapı, bugün otopark olarak kullanılmaktadır." şeklinde açıklamalarda da bulunan Şeker "Her mekânın hâlini herkesten iyi bilmesi gereken Kültür Bakanlığı, kendine düşen mesuliyeti yüklenecek kuvvetten mahrum olmadığına göre Cumhuriyet'e giden yolu döşeyenlerin hatırası olan bu mirasın âtıl hâlde kalmasını niçin seyretmekte, vazifesinin gereğini neden yerine getirmemektedir?" diye sordu.

 
 


Geri Dön