03 / 05 / 2024

Pembelik Barajı köprüsü

Pembelik Barajı köprüsü

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de inşa edilen baraj için taahhüt edilen köprünün halen yapılmamasına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Atıcı, hazırladığı soru önergesini Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Malatya Tohma Köprüsü açıldı! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü açıldı. 

Malatya Tohma Köprüsü bugün açılıyor! 

Malatya ile Sivas arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde "itme sürme yöntemi" ile inşa edilen yeni Tohma Köprüsü bugün açılıyor. 

Yeni Kömürhan Köprüsü, Bağlantı Tüneli ve Yolu Yapım Projesi tamamlandı!

Malatya ile Elazığ arasındaki Karakaya Baraj Gölü üzerinde yapılan ve türkülere konu olan "Kömürhan Köprüsü", bağlantı tüneli ve yeni yüzüyle Doğu Anadolu'yu Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz bölgeleriyle bağlayacak..

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Artvin'deki Halis Yılmaz Köprüsü sorun yaratıyor!

Artvin Yusufeli, Erzurum Karayolu'nun Deriner Barajı'nın inşaatı sırasında yapılan Halis Yılmaz Köprüsü bu Karayolu'nun bağlantı köprüsü olarak kaldı. Yaşanan onca kazaya rağmen herhangi bir düzenleme yapılmayan Köprü problem oluşturmaya devam ediyor

Batman'daki Zillek Köprüsü sulara gömülecek!

Yaklaşık 80 yıl önce Batman ile Diyarbakır’ı tren yolculuğunda birbirine bağlayan Zillek köprüsünü de Ilısu barajı yutacak. Tarihi köprünün dibinde şimdi de 1.5 metre uzunluğunda devasa bir köprü yapılıyor.

Hasankeyf Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları sona yaklaştı!

Hasankeyf Köprüsü'nde restorasyon çalışmaları sona yaklaştı. Baraj suları altında kalacak olan Hasankeyf’in 5000 yıllık tarihi köprünün ayakları koruma altına alınıyor.

Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Elazığ Karamağara Köprüsü'nde sona gelindi!

Elazığ'da Keban Baraj Gölü üzerinde yapımı tamamlanan, Türkiye'nin en uzun dördüncü asma köprüsü olan Karamağara Köprüsü haftaya hizmete açılacak.

Nissibi Köprüsü açıldı!

Şanlıurfa-Adıyaman arasında Atatürk Barajı Gölü üzerinde inşa edilen Nissibi Köprüsü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Ankara'da baraj köprüsünde çatlaklar oluştu!

Başkent’te dün gün boyu etkili olan yağmur, Koyunbaba Barajı üzerindeki bir köprüde çatlaklar oluşmasına neden oldu.

Nissibi Köprüsü'nün adı Recep Tayyip Erdoğan olacak!

Adıyaman'da Atatürk Barajı üzerine kurulan, Adıyaman-Kahta-Siverek-Diyarbakır'ı birbirine bağlayacak Nissibi Köprüsü'nde iki hafta önce son segmentin yerleştirilmesinin ardından köprü yaya trafiğine açıldı. Köprüye "Recep Tayyip Erdoğan Köprüsü" adı veril

Pembelik Barajı köprüsü Haberi

Pembelik Barajı köprüsü


Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de inşa edilen baraj için taahhüt edilen köprünün halen yapılmamasına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Atıcı, hazırladığı soru önergesini Başbakan Davutoğlu'na iletti.


"Bingöl İli Yayladere İlçesi sınırlarında bulunan Sürmelikoç Köyü ve Çayağzı Köyü’nü de içine alacak şekilde Pembelik Barajı inşa edilmiştir. Sürmelikoç ve Çayağzı köylerinin yaşam alanlarının önemli bir kısmı bu baraj sularının altında kalmıştır." diyen Atıcı önergeye şu şekilde devam etti;


"Pembelik Barajı yapıldıktan sonra, Sürmelikoç ve Çayağzı köylerinin ulaşımı için baraj gölünün en dar yerinde iki adet köprünün yapılacağı, baraj yapımım üstlenen şirket tarafından taahhüt edilmiştir. Pembelik Barajı Nihai ÇED Olumlu Raporu köylerin ulaşımını sağlayacak iki köprünün yeniden yapılacağı taahhüdü üzerine verilmiştir. Buna rağmen Pembelik Barajı yapımcısının, köylerin ulaşımını sağlayacak köprüleri yapmadığı için Çevre ve...