04 / 05 / 2024

Pendik Belediyesinin 2016 bütçesi ne kadar

Pendik Belediyesinin 2016 bütçesi ne kadar

Her geçen yıl katlayarak büyüttüğü bütçesiyle ve yüzde 40’lara varan yatırım oranıyla Türkiye genelinde başarılı bir mali tablo örneği sergileyen Pendik Belediyesi, gelecek yıl için tahmini bütçesini 410 milyon TL olarak belirledi.

Pendik İbrahim Azmi Beğen Cami açıldı!

Hayırsever bir iş insanı tarafından, Pendik Belediyesinin katkılarıyla inşa edilen Esenyalı İbrahim Azmi Beğen Cami'nin açılışı gerçekleşti

İdlib'e 248 konutluk Pendik Mahallesi kurulacak!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Pendik Belediyesinin öncülüğünde başlatılan İdlib Yardım Kampanyasında yaklaşık 150 bin Pendikli öğrenci, okul harçlıklarından topladıkları 525 bin TL ile İdlib'e Pendik Mahallesi kuracak. 

Pendik Belediyesi'nden sosyal tesis oylaması!

Pendik Belediyesinin Bosnalı Şehit Çocuklar Parkı’nda inşa ettiği tesisin hangi amaçla hizmete sunulacağı yapılacak oylama sonucunda belli olacak.

Pendik Bisiklet Yolları Projesi’ne Bakanlık’tan dev hibe!

Pendik Belediyesinin bisikletli ulaşımı teşvik etmek için başlattığı “Bisiklet Yolları Projesi”, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından 5,6 Milyon Türk Lirası hibe almaya hak kazandı.

Pendik Belediyesi'nin 2019 bütçesi 610 milyon TL!

Pendik Belediyesinin 2019 yılına ait tahmini bütçesi 610 milyon TL olarak belirlendi.

Pendik Güllübağlar Spor Kompleksi'nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Pendik Belediyesinin 5. spor kompleksi olan Güllübağlar Spor Kompleksi'nin temeli törenle atıldı.

Pendik Belediyesi'nde imar barışı yoğunluğu!

Pendik Belediyesinin ana binasında kurulan İmar Barışı Masası'ndaki yoğunluğu azaltmak amacıyla Pendik'e ikinci barış masası noktası daha kuruldu.

Pendik Esenyalı 10. Bölge'ye tapu müjdesi!

Pendik Belediyesinin başlattığı imar uygulama çalışmaları,  430 malikin bulunduğu Esenyalı 10. Bölge’yi de tapuya kavuşturdu.

Pendik Velibaba'ya tapu müjdesi!

Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları, bir mahallenin daha yüzü gülüyor. Velibaba  Mahallesi’nde 2 bin 150 hak sahibini tapu sahibi yapacak imar uygulama çalışması, İBB onayından geçti.

Pendik'te tapular dağıtılıyor!

Pendik Belediyesinin imar uygulama çalışmaları bir mahallenin daha yüzünü güldürüyor. Ahmet Yesevi  Mahallesinde yürütülen imar uygulama çalışmasını tamamlayan Pendik Belediyesi, 720 hak sahibini tapularına kavuşturacak.

Pendik Belediyesi'nden üç yeni muhtarlık binası!

Pendik Belediyesinin Kaynarca, Orta ve Yayalar Muhtarlıkları için aynı tipte ürettiği prefabrik muhtarlık binaları tamamlandı.

Pendik sahiline yeni bağlantı yolu!

Pendik sahiline yeni bağlantı yolu geliyor, yapımını İstanbul Büyükşehir Belediyesinin sürdürdüğü Çavuşoğlu Caddesi tamamlanıyor.

Pendik'te her 4 konuttan 1'i kentsel dönüşümle yapıldı!

Pendik Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü'ne göre, bölgede 2013-2016 yılları arasında 617 riskli bina kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Verilere göre, kentsel dönüşümün gerçekleştiği inşaatların oranı yüzde 25'e ulaştı.

Pendik Belediyesinin 2016 bütçesi ne kadar Haberi

Pendik Belediyesinin 2016 bütçesi ne kadar


Her geçen yıl katlayarak büyüttüğü bütçesiyle ve yüzde 40’lara varan yatırım oranıyla Türkiye genelinde başarılı bir mali tablo örneği sergileyen  Pendik Belediyesi, gelecek yıl için tahmini bütçesini   410 milyon TL olarak belirledi.   2009′da 160 milyon TL bütçesi olan Pendik Belediyesi,  aradan geçen süre içinde Türkiye’de bütçesini en hızlı yükselten ve en çok yatırım yapan belediyelerden biri oldu.  Bunun yanı sıra bütçesinin neredeyse tamamını kendi öz kaynaklarıyla  oluşturarak dikkat çekti.  Muhasebat Genel Müdürlüğünün yıllar itibariyle  Belediye Bütçeleri verilerine  göre Pendik Belediyesi yatırım oranıyla Türkiye genelinde il ve ilçeleri geride bırakmaya devam ediyor.   


Yatırımda  büyükşehirlerle yarışıyor


2014 yılı verilerine bakıldığında  Pendik Belediyesinin  yatırımlar için ayırdığı pay  bütçenin yüzde 38’ini oluştururken,  bu oran ilçe belediyelerinde yüzde 21,  il belediyelerinde  ise yüzde...