18 / 07 / 2024

pendik şehir girişindeki kapılar ne zaman yapıldı

pendik şehir girişindeki kapılar ne zaman yapıldı

Geleneksel Selçuklu desenlerinin işlendiği ve tamamı el işçiliği olan anıtsal giriş kapısı Pendik’e gelenleri karşılamaya başladı. Adnan Menderes Bulvarı üzerine üç ayda inşa edilen giriş kapısı özel aydınlatma sistemi ile gece boyunca dikkat çekiyor.

Pendik Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'nin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir, Çamlık ve Harmandere Mahalleleri'ne ilişkin 1/5000 ölçekli 15.04.2023 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

BOTAŞ deprem bölgesine doğalgaz verildiğini duyurdu! İşte doğalgazın verildiği yerler

Türkiye'yi sarsan Merkezüssü Kahramamaraş olan 7.5 ve 7.7'lik depremin ardından BOTAŞ, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay şehir giriş istasyonlarına doğalgaz verildiğini duyurdu.

Şehir içindeki taşımacılık yapan dolmuşlar için yeni karar!

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile, Türkiye genelinde faaliyet gösteren dolmuşlar için yeni bir dönem başlıyor. Buna göre şehir içinde yolcu taşıyan ve cirolarının tamamını elektronik ücret toplama ile ile elde eden dolmuş işletmeleri için yeni bir dönem başlıyor. İşte detaylar…

Apartman girişindeki dükkanlar aidattan sorumlu mu?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde apartmanların girişlerindeki dükkanların aidat sorumluluğunu kaleme aldı.

Next Level Göktürk ve Next Level Country geliyor! Yeni proje!

Levent’in Etiler girişindeki eski Jandarma Lojmanları arazisini Emlak Konut GYO'dan hasılat paylaşımı modeliyle alarak 2021'de megakent İstanbul’a adım atan Pasifik GYO, Next Level Göktürk ve Next Level Country projeleri için düğmeye bastı...

İzmir Örnekköy-Yeni Girne Tramvay Hattı'nın ihalesi yapıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içindeki trafiğe nefes aldıracak önemli yatırımlardan birini daha hayata geçirmek amacıyla düğmeye bastı. 

Pendik Yenişehir Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıya çıktı!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 26.10.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

MÜSİAD, Adana OSB'nin yanında Orta Ölçekli Sanayi Sitesi kuruyor!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Adana Şubesi, şehir içindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin, altyapı ve donanım olarak daha sağlıklı ortamlarda üretim yapabilmeleri için ‘Orta Ölçekli Sanayi Sitesi’ projesini hayata geçirecek.

Avantgarde Şişli tanıtım toplantısı 3 Şubat'ta!

Avantgarde Collection Kurucusu İsmet Öztanık ve CEO Cenk Öztanık'ın, Avantgarde Şişli’yi, yatırım planlarını, şehir otelciliğindeki değişimleri ve fırsatları, pandeminin turizm sektörüne etkilerini masaya yatıracağı basın toplantısı 3 Şubat tarihinde yapılacak.

Versace'nin evi otel oldu! 

Ünlü modacı Gianni Versace’nin, girişindeki merdivenlerde suikaste uğradığı Miami’deki ünlü evi Casa Casuarina, otel olarak hizmet vermeye başladı.

Pendik Yenişehir nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

Pendik ilçesi, Yenişehir Mahallesi, Millet Caddesi ile Saray Sokak Kesişimi Yol Kavşak Düzenleme Projesi'ne ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda...

Mimaride yeni yaklaşım: Yeşil yapılaşma!

Çevre hassasiyeti dünya çapında hızla yayılırken, mimaride de kendini göstermeye başladı. Farklı ülkelerdeki konut projelerinde yüksek yapılarda da artık geniş yeşil alan yaratan tasarımlar ön plana çıkıyor. Yeşil alan akımı şehir içindeki konutlarda kendini göstermeye devam edecek gibi duruyor...

Antalya Lisesi'ndeki idare binasının kullanım amacı TBMM'de!

Antalya Lisesi'nin girişindeki restorasyonu tamamlanan idare binasının kullanım amacıyla bir bakanlık tarafından istenip istenmediği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Arı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

pendik şehir girişindeki kapılar ne zaman yapıldı Haberi

pendik şehir girişindeki kapılar ne zaman yapıldı


Yapımı yeni tamamlanan anıtsal giriş kapısı Pendik’in yeni sembolü olacak. Kente giriş ve çıkışı sağlayan en önemli ana arter olan Adnan Menderes Bulvarı üzerine inşa edilen anıtsal giriş kapısı, işlemeleri ve görkemli mimarisiyle  göz kamaştırıyor. Özel aydınlatma sistemiyle donatılan giriş kapısı gece boyunca da tüm ihtişamını renkler eşliğinde sergilemeye devam ediyor. Geleneksel Selçuklu desenlerinin işlendiği ve tamamı el işçiliği olan anıtsal giriş kapısı 25 metre uzunluğunda ve 8,5 metre yüksekliğinde. Üzerindeki çinilerin de tamamı el işçiliği olan kapı, artık Pendik’in girişinde ‘merhaba’  diyecek.





Anıtsal kapının yer aldığı Bahçelievler Adnan Menderes Bulvarı’nda daha önce yapılan prestij cadde çalışmasıyla da hem araç, hem de yaya trafiği düzenlenmişti. Geliş ve gidişte araç park cebi ve aydınlatma yenilemeleri yapılan caddede bir de süs...