13 / 05 / 2024

pendikte gecekondular yenileniyor

pendikte gecekondular yenileniyor

Pendik'te modern kente uygun olarak gecekondular yenilecek. Gecekondu sakinlerinin barınması için ise 4 adet sosyal konut inşa ediliyor...

Kahramanmaraş Otogarı yenileniyor!

Kahramanmaraş Otogarı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yenileniyor. 

Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor!

Fatih ve İstanbul’un en özel ve güzel noktaları arasında yer alan Balat’ta bulunan sivil mimarlık örneği yapıların cepheleri yenileniyor.

İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor!

Binaların dönüşümünü aynı zamanda bir deprem dönüşümü, afet dönüşümü olarak gördüklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor" dedi.

Didim'de baraka ve gecekondular yıkılıyor!

Aydın Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Fevzipaşa mahallesinde deniz kıyısında bulunan baraka ve gecekonduların yıkıldığını açıkladı.

İzmir Bornova Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor!

İzmir Bornova'da bir süredir kullanılmayan Dr. Behçet Uz Rekreasyon Alanı yenileniyor. Rekreasyon alanının 2021'de hizmete açılması planlanıyor.

Keçiören'de gecekondular bir bir yıkılıyor!

Keçiören Belediyesi tarafından kent estetiğine uygun olamayan gecekonduların yıkımı ile ilgili çalışmalarda merkez ve çevre mahallelerde faaliyetlerine devam ediyor.

Gecekondular TOKİ’ye bağlanıyor!

İstanbul Boğazı’nda olduğu gibi halen belediyelerin yetkisinde bulunan gecekondular da belediyelerden alınıp Toplu Konut İdaresi’nin (TOKİ) yetkisine veriliyor.

Muhammed el-Halbusi: Irak'ta gecekonduların yıkım süreci durdurulacak!

Irak Meclis Başkanı Muhammed el-Halbusi, yaptığı açıklamada, devlet, gelecekteki nüfus yoğunluğuna göre inşa edilecek en az 100 bin konut projesine gerekli fonu sağlayıncaya kadar gecekonduların yıkılması sürecinin durdurulacağını söyledi.

Çankaya'daki gecekondular yıkılıyor!

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen yaptığı açıklamada “Yasaların bize verdiği yetki ve sorumluklar doğrultusunda ilçemizdeki gecekonduları yıkıyor, Çankaya’nın çehresini daha da güzelleştiriyoruz” dedi.

Katar işbirliğiyle Süleymaniye yenileniyor! 

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan İstanbul Süleymaniye’deki 102 bin metrekarelik alanda 327'si tescilli 707 bina yenileniyor. Katar devleti ile Türk ortağının yaptığı betonarme binalar görenlerin tepkisini çekiyor.

Bursa'daki muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa’da modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde yer alan eski muhtarlık ve spor kulübü binası, Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.

Haliç'teki gecekondular yıkılacak!

Haliç Silahtarağa’da yapılması planlanan Eyüpsultan Gençlik Merkezi için bölgede bulunan bazı gecekondular tasfiye edilecek. Hazırlanan imar planı değişikliği İBB Meclisi'nde kabul edildi.

Osmangazi'deki eski muhtarlık ve spor kulübü binası yenileniyor!

Bursa Osmangazi'de modern ve planlı şehirleşmenin yükseldiği Hamitler Mahallesi’nde eski muhtarlık ve spor kulübü binası Osmangazi Belediyesi tarafından baştan aşağı yenileniyor.

pendikte gecekondular yenileniyor Haberi

pendikte gecekondular yenileniyor
Pendik Belediyesi, modern kente uygun olarak eskiyen binaları yeniden inşa edecek. Bu aşamada gecekondu sakinlerinin kalabileceği 376 daireden meydana gelen 4 sosyal konutu hayata geçirecek. Yürütülen çalışmada Harmandare'de 140, Esenler'de 40, Velibaba'da 126 ve 70 dairelik sosyal konutlar yapılacak. Velibaba mahallesindeki sosyal konutun inşaatına geçtiğimiz ay başlandı. Gece kondu sakinlerinin konutları yenilenene kadar barınacakları sosyal tesisler hızla...