06 / 07 / 2024

perakende bilgi sistemine

perakende bilgi sistemine

Perakende Yasa Taslağı'ndan, yıl boyunca bitmek bilmeyen indirim kampanyalarına radikal düzenlemeler çıktı. Taslakta yer alan düzenlemelere göre, mağazaların yaptıkları indirim kampanyaları 15 günle sınırlı olacak..

Yetki belgesi alan emlakçılara kritik uyarı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında emlakçıların mesleki eğitim belgelerinin Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemine yüklenmesi gerekiyor. 

Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündeminde!

Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine entegre Gayrimenkul Değer Bilgi Merkezi kurulması talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Emlak işletmelerinde çalışanlar dikkat! Son gün 28 Şubat!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yetki belgesi alan işletme sayısı toplamda 25 bini aştı. Bu işletmeler de, sorumlu emlak danışmanı ve emlak danışmanları ile sözleşmeli işletmelerine ilişkin bilgileri 28 Şubat tarihine kadar taşınmaz ticareti bilgi sistemine aktarmaları gerekli.

IT Retail’de perakende sektörüne özel çözümler tanıtıldı!

Perakende sektöründeki şirketlerin BT yöneticileri arasındaki bilgi ve tecrübe paylaşımını artırmayı hedefleyen “IT Retail” organizasyonu 25 Şubat Salı günü gerçekleşti…

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelsiz Rota projesi için 360 derece panoramik görüntüleme sistemine geçmeye hazırlanan Buca Belediyesi, sistemi taşınmazların imar uygulamaları içinde kullanacak.

PERBİS nedir?

AVM'lere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Bakanlık bünyesinde kısa adı PERBİS olan perakende bilgi sistemi kuruluyor. Peki perakende bilgi sistemi PERBİS nedir?

AVM Yasası'na onay geldi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezleri ile ilgili önemli düzenlemeler içeren yasayı onayladı. Yasa kapsamında Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) sistemi kuruluyor...

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı kabul edildi!

TBMM Genel Kurulu'nda, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren tasarı yasalaştı. Kanuna göre, perakende işletmelerle ilgili işlemlerin yapılması amacıyla, Perakende Bilgi Sistemi kurulacak. İşte ayrıntılar...

Perakende Yasası Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek!

TBMM Genel Kurulu'nda, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaret Yasa Tasarısı ele alınacak. Tasarıyla; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde "Perakende Bilgi Sistemi" kurulacak.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı komisyondan geçti!

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu 'nda kabul edildi.

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti!

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve de Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

Ritim İstanbul Perakende Günleri'nde tanıtıldı!

Dumankaya İnşaat, projesi Ritim İstanbul'u perakende fuarında tanıtıyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, ''Perakende Günleri" kapsamında gerçekleştirilen fuara katılımları hakkında bilgi verdi...

Metro, Real perakende zincirini Hacı Duran Beğendik'e sattı!

Alman perakende şirketi Metro, Real Türkiye'yi Hacı Duran Beğendik'e sattığını açıkladı. Şirket satış bedeli hakkında bilgi vermedi.Anlaşmanın düzenleyici kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından yaz sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

perakende bilgi sistemine Haberi

perakende bilgi sistemine

HIPERMARKETLER ve AVM'lerden, bakkal kasap gibi küçük esnafa kadar ticari hayatı düzenleyen Perakende Yasa Taslağı'ndan, yıl boyunca bitmek bilmeyen indirim kampanyalarına radikal düzenlemeler çıktı. 

Taslakta yer alan düzenlemelere göre, indirim kampanyaları 15 günle sınırlı olacak. 

Esnaf, düzenleyeceği indirim kampanyasını Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nm kuracağı "perakende bilgi sistemine" önceden bildirecek. Uygulayacağı fiyat indirim oranı ile indirim kapsamındaki diğer promosyon gibi unsurları önceden bakanlık nezdinde açıklayacak. 

Kurallara uymayan esnafa bir önceki yıl cirosunun yüzde 5'ine kadar cezalar kesilebilecek. Ayrıca ceza almış, sicili bozuk esnafın indirim kampanyası düzenlemesi engellenecek. 

Tüketici şikayetlerinin başında yer alan "indirim kampanyalarına" taslağın yasalaşarak yürürlüğe girmesiyle çeki düzen gelecek. 


Taslak bir indirim kampanyasının en fazla 15 gün sürebileceğini öngörüyor. Bunun üzerindeki sürelerde indirimler devam edemeyecek. 


Halen birçok dükkanın vitrinlerini süsleyen ve 1 yıl boyunca...