02 / 05 / 2024

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi'ne geçiyor!

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelsiz Rota projesi için 360 derece panoramik görüntüleme sistemine geçmeye hazırlanan Buca Belediyesi, sistemi taşınmazların imar uygulamaları içinde kullanacak.



Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelli vatandaşların sorunsuz ulaşımına yönelik hazırlanan Engelsiz Rota projesi için 360 derece panoramik görüntüleme sistemine geçmeye hazırlanan Buca Belediyesi, sistemi taşınmazların imar uygulamaları içinde kullanacak. Sistemin kurulmasıyla taşınmazların imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar ada/pafta numarasıyla internet üzerinden bilgi alabilecek.


Buca Belediyesi’nin engelsiz bir kent hedefiyle hazırladığı “Buca’yı birlikte yönetmek için engel tanımıyoruz” projesi kapsamında kuracağı Engelsiz Rota sistemi, Buca’nın coğrafik bilgi ağını da oluşturacak. Engelli vatandaşların ulaşım engelini ortadan kaldırmak için kurulacak sistem, vatandaşların taşınmazlarının imar durumu hakkında istedikleri bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıracak. İnternet ortamında oluşturulacak sistem ile hem engelli vatandaşların ulaşım engeli hem de bilgiye ulaşım engeli ortadan kaldırılacak. Sistem ile ilçenin cadde, sokak ve bina girişleri 360 derece panoramik görüntüleme sistemi ile kayıt altına alınacak. Oluşturulacak görsel verilerle ilçedeki taşınmazların imar bilgileri işlenecek, belediyenin İmar Müdürlüğü, Numarataj ve Gelir Şefliği ile Plan ve Proje Koordinatörlüğü aynı düzlemde standart bir veri üzerinde çalışabilecek. Bu sayede vatandaşlar taşınmazlarının ve arsalarının imar durumu ile ilgili istedikleri bilgiye dilekçe yazmaksızın internet ortamından anında ulaşabilecek.

İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön