17 / 05 / 2024

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelsiz Rota projesi için 360 derece panoramik görüntüleme sistemine geçmeye hazırlanan Buca Belediyesi, sistemi taşınmazların imar uygulamaları içinde kullanacak.

Buca Belediyesi 1.956 metrekarelik arsasını yurt için üniversiteye satıyor! 

Buca Belediyesi, Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Yerleşkesi’nde yer alan 102 bin 574,57 metrekare alan içinde yer alan 1.956,48 metrekarelik hissesini üniversiteye satıyor. İşte ayrıntılar...

Buca Belediyesi'nden 80 milyon TL'ye imarlı arsa!

İzmir İli Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsanın muhammen bedeli 80 milyon TL olarak açıklandı.

Buca Belediyesi İzmir'de 4 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca'da yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 10 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Buca Belediyesi 3 arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Buca Belediyesi, İzmir ili, Buca ilçesi, Zafer, İzkent ve Aydoğdu mahallelerinde yer alan 3 arsayı satıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcıları alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bugünkü Resmi Gazete'de yer alan ilanla toplam 10 coğrafi bilgi sistemi uzman yardımcısı alacağını duyurdu.

Buca'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor!

İzmir Buca Belediyesi,  kent genelinde metruk binaları ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde dört ayda 74 metruk bina yıkıldı.

Buca'daki muhtarlık binaları yenileniyor!

İzmir Buca Belediyesi, vatandaşlardan daha iyi hizmet alabilmek için şehirde bulunan bütün muhtarlık binalarını yenilemek için çalışmalara başladı.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buca'da 15 metruk bina yıkıldı!

İzmir Buca Belediyesi, ilçe güvenliğini sağlamak için metruk binaların yıkımına başladı. Belediye ekipleri ilk etapta 15 binanın yıkımını gerçekleştirdi. 

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması planlanıyor.

Buca'da metruk binalar yıkılacak! 

İzmir Buca Belediyesi, ilçe genelindeki metruk binaların yıkımı için çalışmalara başladı. 

Coğrafya şirketlerin kaderidir!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Mekânsal zekâ şirketi Geoinsight’ın kurucusu Çiğdem Aksoy ile coğrafi bazlı veri analitiğini masaya yatırdı...

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Coğrafi Bilgi Sistemleri ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda düzenlemeler yapılması, arazi ve arsa düzenleme işlemlerine karşı açılan davaların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulabilmesi amaçlanıyor.

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi Haberi

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemi

Buca Belediyesi Coğrafi Bilgi Sistemine geçiyor. Engelli vatandaşların sorunsuz ulaşımına yönelik hazırlanan Engelsiz Rota projesi için 360 derece panoramik görüntüleme sistemine geçmeye hazırlanan Buca Belediyesi, sistemi taşınmazların imar uygulamaları içinde kullanacak. Sistemin kurulmasıyla taşınmazların imar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşlar ada/pafta numarasıyla internet üzerinden bilgi alabilecek.


Buca Belediyesi’nin engelsiz bir kent hedefiyle hazırladığı “Buca’yı birlikte yönetmek için engel tanımıyoruz” projesi kapsamında kuracağı Engelsiz Rota sistemi, Buca’nın coğrafik bilgi ağını da oluşturacak. Engelli vatandaşların ulaşım engelini ortadan kaldırmak için kurulacak sistem, vatandaşların taşınmazlarının imar durumu hakkında istedikleri bilgiye ulaşmalarını kolaylaştıracak. İnternet ortamında oluşturulacak sistem ile hem engelli vatandaşların ulaşım engeli hem de bilgiye ulaşım engeli ortadan kaldırılacak. Sistem ile ilçenin cadde, sokak ve bina girişleri 360 derece panoramik görüntüleme sistemi ile kayıt...