28 / 04 / 2024

Buca Belediyesi İzmir'de 4 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Buca Belediyesi İzmir'de 4 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!

Buca Belediye Başkanlığı, İzmir Buca'da yer alan 4 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. Gayrimenkullerin satış ihalesi 10 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.



Buca Belediye Başkanlığı,  İzmir  Buca'da yer alan 4 adet gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. 

Satışa çıkarılan gayrimenkullerin muhammen bedelleri 1 milyon 963 bin 500 TL ile 150 milyon TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 58 bin 905 TL ile 4 milyon 500 bin TL arasında değişiyor. 

Söz konusu gayrimenkuller akaryakıt, konut dışı kentsel çalışma alanı ve konut alanı imarlı olarak belirtildi.

Merakla beklenen satış ihalesi 10 Ekim 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Buca Belediyesi İzmir de 4 gayrimenkul satacak! Kaçırmayın!


T.C.
İZMİR BUCA BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

Mülkiyeti Belediyemize ait olan ve aşağıda özellikleri belirtilen taşınmazlar, Taşınmaz Mal Satış Şartnamesi hükümleri doğrultusunda 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uyarınca satışı yapılmak üzere ayrı ayrı ihaleye çıkarılmıştır.

İHALEYE KATILMAK İSTEYEN İSTEKLİLERDEN AŞAĞIDAKİ BELGELER ARANILIR
1. Geçici Teminat,
2. Satışı yapılacak taşınmaz malın Satış Şartnamesi ekinde verilen tüm belgelerin doldurulup imzalanmış nüshaları,
3. Kapalı Teklif Usulü ihaleler için “İç Zarf”ta teslim edilecek olan “Teklif Mektubu”. (Açık Teklif Usulü ihaleler için Teklif Mektubu sunulmayacaktır.)
4. İsteklinin gerçek kişi olması halinde
a.Nüfus cüzdanı sureti
b.Nüfus Müdürlüğünden veya e-devletten ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış İkametgâh Belgesi
c.İstekli adına vekaleten iştirak ediliyorsa, isteklinin adına teklif vermeye yetkili olduğuna dair noter tasdikli vekaletname ve imza örneği,
5. İsteklinin tüzel kişi olması halinde:
a.Kayıtlı olduğu vergi dairesi kaydı
b.Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını gösterir noterce tasdik edilmiş imza sirküleri,
c.Vekâleten ihaleye iştirak edeceklerden noter tasdikli vekâletname ve vekile ait noter onaylı imza beyannamesi,
d.Mevzuatı gereği tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu Ticaret ve / veya Sanayi veya Esnaf Odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapılmış olduğu yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin siciline kayıtlı olduğuna dair belge (Tescil Belgesi)
6. İsteklinin ortak girişim olması halinde
a. Şekli ve içeriği ilgili mevzuatlarca belirlenen noter tasdikli ortak girişim beyannamesi
b. Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için bu maddedeki (A) ve (B) bentlerinde belirtilen belgeler istenecektir.
7. Ülkemizde yabancıların mülk edinmesi konusunda yasal mevzuat dâhilinde herhangi bir engelleyici hüküm bulunmaması koşullarında T.C. uyruğunda olmayan yabancıların ihaleye iştirak etmesi halinde;
a. Verecekleri her türlü teminatlarda (geçici v.s. gibi) yerli bankalar veya özel finans kurumlarının kontrgarantisi (Counterguarantee) istenecektir.
b. Yabancı istekliler Türkiye'de gayrimenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımalı ve Türkiye'de adres beyanı gösterir belge sunmalıdır.
c. Yabancı isteklilerin sunacakları yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş ve apostil şerhinin havi olması gerekmektedir.
 
2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu ve şartnamede açıklanan biçimde teklifte bulunulması gerekmektedir. İhale teklif dosyası İdareye teslim edildikten sonra dosya içerisindeki herhangi bir evrakın değiştirilmesi veya eksik evrakın tamamlanması yönünde yapılacak müracaatlar değerlendirmeye alınmayacaktır.
İşbu ilan metni, mevzuat gereği ilanda bulunması gerekli zorunlu özet bilgileri içermektedir. Açık ve kapalı teklif usulü ihalelerde ihale dosyasının nasıl teslim edileceği, İdare’den temin edilecek şartnamelerde ayrıntılı olarak belirtilmiştir.
Değerlendirmeye alınan İsteklilerin başvuru dosyaları iade edilmeyecek olup, ihale üzerinde kalmayan İsteklilerin geçici teminatları iade edilecektir.
İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

 İLAN OLUNUR.
 


Geri Dön