02 / 05 / 2024

perakende fuarı

perakende fuarı

Bu yıl 13’ üncüsü düzenlenen Perakende Günleri, dünyada ve Türkiye’ de perakende sektörüne yön veren isimleri ağırladı. İkinci gün oturumlarında perakende sektöründe e-ticaretin rolü tartışıldı...

Gayrimenkul sektörü MAPIC fuarında bir araya geldi!

Gayrimenkul sektörünü bir araya getiren MAPIC fuarı 2 Aralık'ta sona erdi. Fuarda gayrimenkul ve perakende sektöründen 80 ülke temsilcisi yer aldı. 

MAPIC, 25. kez kapılarını açtı!

Fransa'nın Cannes şehrinde kapılarını 25. kez açan dünyanın en büyük perakende fuarı MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyor.

OASIS Designer Outlet’e Fransa’da büyük ilgi!

NUROL GYO’nun 2017 yılı ilkbaharında hizmete açacağı, Türkiye'nin ilk Designer Outlet'i OASIS, Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen, dünyanın en önemli perakende fuarı MAPIC 2016’da yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü..

MAPIC 2015 Fuarı'nda Turkish Brands standına yoğun ilgi!

Fransa Cannes’da 18 Kasım 2015’te kapılarını açan dünyanın en büyük perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC’e ilgi büyük. Fuarda Turkish Brands Standı ise uluslararası yatırımcılardan büyük bir ilgi gördü.

Perakende liderleri, MAPIC 2015 öncesi toplantı düzenledi!

Dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı olan MAPIC 2015 öncesinde Türk perakende sektörünün liderleri bir değerlendirme toplantısı yaptı.

21.MAPIC Gayrimenkul Fuarı 18 Kasım'da Fransa'da!

Dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC, 18-20 Kasım’da Fransa’da 21. kez düzenlenecek. MAPIC’e ilk kez katılacak olan İran’a yoğun ilgi olması bekleniyor.

21. MAPIC Fuarı 18-20 Kasım'da!

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük uluslararası perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC için Türk firmaları erkenden adım attı. Türkiye’nin perakendedeki en güçlü isimleri stantta yerini almaya başladı.

Yerel Zincirler Buluşuyor 2015 Fuarı açıldı!

Perakendeci, üretici ve tedarikçi olmak üzere, perakende sektörünün 1 milyonu aşkın aktörünü bir araya getiren ‘Yerel Zincirler Buluşuyor’ Konferans ve Fuarı’nın 7’incisi dün kapılarını açtı.

Dumankaya Ritim İstanbul projesinin tanıtımını gerçekleştirildi!

Türkiye gayrimenkul sektörünün lider firmalarından Dumankaya inşaat, küresel ve bölgesel yatırımcılar için önemli fırsatlar sunan perakende fuarına katıldı. Dumankaya Ritim İstanbul projesinin tanıtımını gerçekleştirildi.

Ritim İstanbul Perakende Günleri'nde tanıtıldı!

Dumankaya İnşaat, projesi Ritim İstanbul'u perakende fuarında tanıtıyor. Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, ''Perakende Günleri" kapsamında gerçekleştirilen fuara katılımları hakkında bilgi verdi...

Dumankaya perakendecileri Ritim İstanbul ile buluşturuyor!

Dumankaya İnşaat, dünyanın en ünlü markalarına ve de gurme lezzetlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan karma projesi Ritim İstanbul’u Türkiye’nin en prestijli perakende fuarında da tanıtıyor.

Ritim İstanbul, Perakende Günleri'nde görücüye çıkıyor!

Dumankaya inşaat, dünyanın ünlü markalarına ve lezzetlerine ev sahipliği yapmaya hazırlanan karma projesi Ritim İstanbul'u Türkiye'nin en prestijli fuarında tanıtıyor. Ritim İstanbul, perakende yatırımcılarının ilgisini çekecek.

Perakende ve gayrimenkul fuarı MAPIC için hazırlıklar başladı!

Geçtiğimiz yıl 67 ülkeden 8.300'den fazla katılımcı, 2.400 perakendeci. 400'ün üzerinde yeni marka. 334 yatırımcı firma ve 250'ye yakın Türk ziyaretçiyi ağırlayan MAPIC Fuarı, bu yıl 19-21 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek.

perakende fuarı Haberi

perakende fuarı

‘Perakende Günleri’ iki gün boyunca sektörün nabzını tuttu!


Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen ikinci gün oturumlarında perakende sektöründe e-ticatin rolü, büyüklüğü tartışılırken 2030 yılına dair ufuk turu ve sektörün başarı hikayeleri paylaşıldı. 


Arda Tunca: “2014’de bir gaza bir frene basacağız”


Esse Yönetim Kurulu Başkanı Semih Şeftali ve Ekonomist Arda Tunca 2013 yılını değerlendirip 2014 yılına ilişkin öngörüleri paylaştılar. Perakende sektörünün Türkiye ekonomisinde lokomotif rol üstlendiğinin vurgulandığı oturumda Tunca “2014 yılında ekonominin yavaşlamasını bekliyoruz. Maliyet kontrollerinin ön planda olması gereken bir yıl olacak. Bu küçülme anlamına gelmese de büyümenin temposu düşecek. Bir gaza bir frene basacağız” dedi.


Semih Şeftali kredi kartı kullanımının perakende sektörünün büyümesindeki pozitif etkisini vurguladı. Şeftali, “Perakende sektöründe satışların ortalama yüzde 85’i ile yüzde 90’ı kredi kartları üzerinde dönüyor....