03 / 05 / 2024

Perakende indirimleri

Perakende indirimleri

Perakende sektöründe indirim dönemi, tüketicinin alışverişi ertelemesiyle bu yıl erken açıldı. Yüzde 80'e varan indirimin yanı sıra bu yılın en cazip kampanyasını hediye çekleri oluşturuyor..

Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi 18 Mart'ta etkinlik düzenliyor!

JLL Türkiye’nin Ülke Başkanı Avi Alkaş'ın genç yaşta vefat eden oğlu Alp Alkaş anısına, oluşturulan Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi’nin düzenlediği etkinlik için sektörün önde gelen isimleri 18 Mart Çarşamba günü biraraya geliyor.

Perakende Satış Hacmi yüzde 0,3 azaldı!

Türkiye İStatistik Kurumu (TÜİK), 2015 Ocak ’Perakende Satış Hacim Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı.

Türkiye'nin perakende güven endeksi Şubat'ta yükseldi!

Türkiye, bir önceki aya göre AB-28’de perakende güveni en çok artan ülke, geçen yılın aynı dönemine göre ise en çok artan 3. ülke oldu.

Perakende sektöründe doğru fiyat imajı fiyattan daha önemli!

Fiyatlandırma stratejilerinde dünyanın lider danışmanlık firması olarak gösterilen Simon-Kucher & Partners, Türkiye perakende sektöründe fiyat imajı ve alışveriş alışkanlıklarını değerlendiren bir çalışma gerçekleştirdi.

Torunlar GYO 2014'te perakende satışlarını 11.7 artırdı!

Türkiye’nin en büyük yerli AVM yatırımcısı Torunlar GYO; 2014 yılında ziyaretçi sayısını birebirde yüzde 2.7, perakende satışlarını ise yüzde 11.7 oranında artırdı.

En çok işe alım perakende sektöründe bekleniyor!

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği'ne (PERYÖN) göre, bu yıl en çok işe alım perakende sektöründe beklenirken, ilaçta işten çıkarmalar olacak...

Perakende Sektörü Eğitim İhtiyaç Raporu açıklandı!

BMD, markaların geleceğini “Perakende Sektörü Eğitim İhtiyaç Raporu”nu açıkladı. Sektörün en önemli sorunlarının başında nitelikli eleman sorunu olduğu ortaya çıkarken eğitimin ve öğretim yapısının bu çerçevede dizayn edilmesi isteniyor.

AVM'lerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon başladı!

Gayrimenkul Türkiye Dergisi'nde farklı disiplinlerden kişilerin görüşlerine ve araştırmalarına yer verdiği dosyalar hazırlamaya devam ediyor. AVM'lerde ve Perakende Sektöründe Dijital Transformasyon için son başvuru 23 Şubat.

Perakende sektöründe satış hacmi arttı!

TÜİK Aralık 2014'e ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi aralıkta bir önceki aya göre yüzde 0,6 artış gösterdi.

Perakende sektörünün cirosu 120 milyar doları aşacak!

TÜRKİYE ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan perakende, bu yıl yüzde 9 büyümeyi hedefliyor. (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, bu yıl organize perakende cirosunun 120 milyar doları aşacağını söyledi.

Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun tam metni!

Yeni AVM yasası olan 6585 sayılı Perakende ticaretin düzenlenmesi hakkında kanun, 29 Ocak 2015 tarihinde 29251 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kabul edilen AVM yasası...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Perakende Yasası'nı onayladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunu onayladı. Yasa Tasarısı 14 Ocak'ta Meclis'te kabul edilmişti.

Perakende sektöründe hedef 120 milyar ciro!

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük, bu sene geçen yıla paralel bir büyüme oranı beklediklerini söyledi. Küçük, "2015'de perakende sektörü yüzde 9 büyüyecek'' dedi.

Perakende indirimleri Haberi

Perakende indirimleri

Perakende sektöründe indirim dönemi bu yıl erken başladı. Tüketicinin indirim beklentisine girerek alışverişi frenlemesi, sektör oyuncularını harekete geçirdi. Markaların 31 Aralık öncesinde indirime girmemek için verdiği mücadele bu yıl da amacına ulaşamadı. Yüzde 80'e varan indirimin yanı sıra bu yılın en cazip kampanyasını hediye çekleri oluşturuyor. Kiğılı'nın CEO'su Hilal Suerdem, pek de canlı geçmeyen son iki ayın ardından yılbaşı alışverişinin şimdiden başladığını söyledi. İndirimlerle tüketimi canlandırmayı hedeflediklerini belirten Suerdem, "Sektörümüz için en bereketli ay aralıktır. Ciromuzun önemli bir kısmını bu ay yaparız. Aralık 2014 iyi geçecek" dedi. DESA'nın Genel Müdürü Burak Çelet de, indirime girdiklerini söyledi. Aralık ayının iyi başladığını ifade eden Çelet, "Artık yılda iki dönem indirim yapmak geçmişte kaldı. Çünkü sürekli olarak yeni koleksiyon üretiyoruz. Yeni ürünlere...