17 / 05 / 2024

perakende üretimi

perakende üretimi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

TÜİK sanayi üretimi ve perakende satış verilerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre; perakende satış hacmi, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,9, bir önceki yılın aynı ayına göre ise yüzde 20,8 arttı. Kurumun açıkladığı verilere göre sanayi üretimi, mayısta aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 9,1 arttı.

AB'de inşaat üretimi azaldı!

Avrupa İstatistik Ofisi'nin ( Eurostat ) yayınladığı verilere göre, bu yılın haziran aynıda, mayıs ayına göre mevsimsellikten arındırılmış inşaat üretimi, Avro Bölgesi'nde ve AB'de geriledi...

Türkiye'nin doğalgaz ithalatı ve üretimi azaldı!

Geçen yıl 2012’ye kıyasla yüzde 1,42 azalırken, üretimi yapılarak satışa sunulan doğalgaz miktarı da yüzde 15 düştü. Yurt içinde üretim yapan toptan satış lisansı sahibi 8 şirket tarafından 2013 yılında 537 milyon metreküp doğal gaz satışa sunuldu...

Melih Meriç: Güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanmalı!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Melih Meriç güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar siyasi iktidarın görev ve sorumluluğunu hatırlatmaya devam ediyor. Yapı üretim sürecinin kâr esasına göre düzenlenmesine karşı çıktığını vurguladı...

Perakende sektöründe yeni dönem başlıyor!

Türkiye'de 1 milyon 800 bin kişinin perakende sektöründe faaliyette bulunduğunu anlatan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, bunun çalışan nüfusun yaklaşık yüzde 16'sına karşılık geldiğini belirtti.

Bursa Torun AVM perakende satışlarıyla Türkiye ortalamasının üzerine çıktı!

Bursa'da Zafer Plaza ve Korupark alışveriş merkezlerini olmak üzere 5 AVM'yi işleten Torun AVM'nin ziyaretçi sayısı ve perakende satışlarındaki artış ile Türkiye ortalamasının üzerine çıktı.

Perakende satış hacmi yüzde 5,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın haziran ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksini açıkladı. . Perakende satış hacmi haziranda yüzde 0,3 azaldı, yıllık bazda yüzde 5,2 arttı

n11.com, perakende ve turizm sektörünü buluşturdu!

n11.com, perakende ve turizm sektörünü buluşturdu. E-ticaret platformu n11.com, farklı tatil ürünleri için fiyat karşılaştırmasını mümkün kılan bir alternatif oluşturdu.Uçak bileti satışları da karşılaştırmalı fiyatlarla sunuluyor.

Trump Cadde'ye perakende mimarisi kategorisinde ödül verildi!

Trump Cadde, Alman Tasarım Konseyi tarafından organize edilen German Iconic Awards'ta perakende mimarisi kategorisinde ödül aldı. Trump Cadde, Mecidiyeköy'deki Trump Alışveriş Merkezi'nin terasında hayata geçiriliyor.

Perakende sektörünü gölge ithalat korkusu sardı!

Perakende sektörünü gölge ithalat korkusu sardı. Markaların ana distribütörlerini devre dışı bırakıp yurtdışındaki spot piyasadan mal getiren ithalatçılar hem vergi kaçırıyor hem de cari açığı tetikliyor.

AA Finans Sanayi Üretimi Beklenti Anketi sonuçlandı!

AA Finans " Sanayi Üretimi Beklenti Anketi "ne katılan ekonomistler, Haziran'da arındırılmamış sanayi üretim endeksinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,83 artmasını bekliyor.

Niğde'de tarım ilacı üretimi yapan fabrikada yangın çıktı!

Organize Sanayi Bölgesi'nde tarım ilacı üretimi yapılan bir fabrikada saat 23.20 sıralarında yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle fabrikanın her yerini kaplayan yangını fark eden gece bekçisi, durumu itfaiyeye haber verdi...

West Wall Marina Villaları'nda konut sahiplerine özel tekne üretimi yapılacak!

Yüzde 40'ı satılan West Wall Marina Villalar projesi hakkında konuşan Durak Plus Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Fırat Muşlu tekne sahibi olmayan villa sahipleri için de dilerlerse özel tekne üretimi yaptıklarını belirtti.

perakende üretimi Haberi

perakende üretimi

TÜİK, perakende satış endeksini açıkladı. Buna göre; sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, 2022 yılı mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,8 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 5,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 34,3, otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 10,9 arttı. 

TÜİK verilerine göre; mayıs ayında gıda, içecek ve tütün satışları, bir önceki aya göre yüzde 2,8 artış gösterdi. Gıda dışı satışlar ise (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 0,3 azaldı. Bu dönemde otomotiv yakıtı satışları ise yüzde 7,8 arttı. 

PERAKENDE CİRO AYLIK YÜZDE 4,1 ARTTI 

Cari fiyatlarla perakende ciro, mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 4,1 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 4,8, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1,2, otomotiv...