17 / 05 / 2024

Perakende yasası düzenleme

Perakende yasası düzenleme

Perakende yasasına düzenleme isteği geldi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Perakende yasası ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor" dedi. Zeybekci, TAMPF'nin Türkiye'nin kritik günlerinde çok büyük bir görev üstlendiğini söyledi.

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

Birevim'in Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu  lisansı onaylandı! 

Birevim’in lisansı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından Tasarruf Finansman Yasası kapsamında onay aldı.

Kamu ihalelerine yeni düzenleme!

Kamu ihaleleri için yeni düzen yapılması planlanıyor. Kamu İhale Yasası’nda yapılması planlanan yeni düzenleme ile aşırı düşük teklif veren istekliler sigorta şirketi teminatıyla ihaleye katılabilecek.

Yerel yönetim taslağına yeni düzenleme geliyor!

Yerel yönetim taslağına düzenleme getiriliyor. Yeni düzenlemede, yapılacak harcamalar, Kamu İhale Yasası kapsamında “doğrudan temin” yoluyla düzenlenecek... 

AVM'lerde yeni düzenleme geliyor!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, ocak ayında yürürlüğe giren Perakende Ticaret Yasası’nın uygulama yönetmeliğini hazırladı. Düzenleme, alışveriş merkezlerinin nitelikleri ise yeniden belirleniyor.

Akşehir’de cadde düzenleme çalışmaları sürüyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Yeni Büyükşehir Yasası ile ilçelerde başlattığı yatırımlar kapsamında Akşehir’de ana cadde düzenleme çalışmasını sürdürüyor.

İzmit Akçakoca Mahallesi'nde sokak düzenleme çalışması!

İzmit Belediyesi tarafından Akçakoca Mahallesi’nde düzenleme yapılıyor. Belediyenin Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden verilen bilgiye göre,zemin yenilemesi yapılacak.

Bostanlı Deresi çevre düzenleme ihalesi 30 Haziran'da!

Kıyı düzenleme çalışmaları kapsamında Bayraklı sahil şeridinin uygulama projelerini tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bostanlı Deresi ve çevresi için de 30 Haziran tarihinde yapım ihalesine çıkıyor...

Silivri'de yol düzenleme çalışmaları başladı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın, ilçe genelinde başlattığı modern yol düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Tretuvarların genişletilerek yaya yürüyüş yollarının arttırıldığı çalışmalar, Sayalar Mahallesi’nde de başlatıldı.

Silivri Kavaklı meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın 2015 Yatırım Programı kapsamında Kavaklı Mahallesi’nde başlattığı meydan düzenleme çalışmaları tamamlandı. Düzenleme çalışmaları kapsamında, bina çevresindeki duvarlar kaldırılarak meydan genişletildi.

TOKİ Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu inşaat ihalesi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu hizmet binası inşaatı işi yapım işi bugün saat 14:30'da açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Taksim Meydan Düzenleme Projesi'nin zemin yenileme çalışması başladı!

Büyükşehir Belediyesi’nin projelendirip hayata geçirdiği Taksim Meydan Düzenleme Projesi’nin en önemli ayaklarından olan zemin yenileme çalışması başladı. Çalışma kapsamında uzun süredir beton kaplı olan zemine parke taşı döşeniyor.

Tuzla sahil yolu ve meydan düzenleme ihalesi 22 Haziran'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından Tuzla sahil yolu, meydan düzenleme ve deniz yapıları inşaatı yapım işi ihalesi 22 Haziran 2015 tarihinde ihale edilecek...

Perakende yasası düzenleme Haberi

Perakende yasası düzenleme

Tüm Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Federasyonu (TAMPF) Başkanı Vahap Küçük ve beraberindeki heyeti bakanlıkta kabul eden Bakan Zeybekci, İslam aleminin Berat Kandili'ni kutladı. 


Zeybekci, TAMPF'nin Türkiye'nin kritik günlerinde çok büyük bir görev üstlendiğini söyledi. TAMPF'nin talep ve sorularını dinleyen Zeybekci, "Perakende yasasının düzenlenmesi ile ilgili bir düzenleme yapılması gerekiyor. Bizim de endişe ettiğimiz çok şey var" diye konuştu.


TAMPF Başkanı Vahap Küçük de Zeybekci'ye bakanlık görevinden dolayı hayırlı olsun dileklerini iletti. Perakende sektörünün 80 milyar dolarlık bir büyüklüğü olduğunu belirten Küçük, sektörün 600 bin kişiyi istihdam ettiğini kaydetti. 


Hükümetin de sağladığı destekle sektörün son 10 yılda hızla büyüdüğüne dikkati çeken Küçük, bu durumun istihdam sağlarken aynı zamanda enflasyonu düşürmeye de katkı sağladığını ifade etti.


Küçük, perakende yasasına ilişkin de "Tüketici menfaatini her zaman...