12 / 05 / 2024

Perakende Yasası ne zaman çıkacak

Perakende Yasası ne zaman çıkacak

Meclise son dakika gelen Perakende Yasası’yla ilgili kanun teklifi, sektörde tepkiye neden oldu. Bu teklif kabul edilirse 400 metrekareden büyük tüm mağazalar pazar günü kapanacak..

Rezerv alan yasası nasıl uygulanacak? Eviniz habersiz yıkılabilir mi? Tek tek açıklandı!

İstanbul Şahintepe Mahallesi’nde yaşayanlar "Rezerv alan yasası ne getiriyor; Şahintepe halkı ne yapmalı?" konulu panelde bir araya ve "Parseliniz bir gün Hazineye devredilebilir mi? Eviniz habersiz yıkılabilir mi?" sorularının yanıtları konuşuldu. Peki rezerv alan yasası neleri getirecek?

Bakan Işıkhan'dan ev hanımlarına emeklilik müjdesi! Emeklilik yasasında son dakika gelişmesi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur emeklilik düzenlemesi ve ev kadınlarına prim desteği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki Ev hanımlarına emeklilik yasası ne zaman çıkıyor? İşte detaylar...

Kentsel dönüşüm yasasının iptali için hamle geldi! Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılacak!

CHP, kentsel dönüşüm yasasının iptali ve yürürlüğün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesi’ne başvuruda bulunacak.

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Kentsel dönüşüm yasası ne zaman çıkacak? 50+1 salt çoğunluk nedir?

Kentsel dönüşüm projelerini kapsayan değişiklikler gündemde yer almaya devam ediyor. Son olarak 50+1 kararı ile Kentsel Dönüşüm Başkanlığına yönelik düzenlemeleri de içeren kanun teklifinin ne zaman yürürlüğe gireceği merak konusu oldu.

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

TMO'da 5 kg pirinç 105 TL, 5 kg ayçiçek yağı 135 TL! TMO yeni ay fiyatlarını açıkladı! 

TMO'nun perakende fiyatları peş peşe açıklandı. Peki, TMO'da perakende fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? İşte mayıs ayı pirinç çeşitleri, mercimek, üzüm pekmezi ve diğer gıda ürünleri fiyat listesi...

Beklenen İntibak Yasası ile ne kadar zam yapılacak? 2000 sonrası emekli olanlar için önemli detay…

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar için yapılması beklenen intibak yasası, bu tarihten önce emekli olanlarla aradaki maaş farkı adaletsizliğini gidermek amacıyla yapılacak. Peki ne kadar zam yapılması bekleniyor?

Fay yasası ne demek? Fay yasası nasıl uygulanacak?

Kahramanmaraş merkezli geçtiğimiz günlerde meydana gelen ve 11 ili derinden etkileyen depremin ardından, fay yasası yeniden gündeme geldi. İşte detaylar!

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gözü burada! İntibak yasası çıkacak mı? İntibak yasasında son durum ne?

Emeklilerin akılında da dilinde de aynı soru intibak yasası çıkar mı? Çünkü bu yasa ile maaşlar eşitlenmiş olacak. Peki son durum ne?

TESK, Perakende Yasası'nda değişiklik istedi!

TESK Genel Başkanı Palandöken, piyasada fiyat istikrarının sağlanabilmesi ve esnafın korunması için çağrıda bulundu ve Perakende Yasası'nda değişiklik yapılmasını istedi.

TMO en ucuz ürünlerini açıkladı! Fındık, ayçiçek yağı, pirinç, nohut ne kadar? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 30 Ekim 2022 indirimli ürünlerin fiyat listesini yayımladı. Listede fasulye, ayçiçek yağı, pirinç, nohut gibi pek çok ürün yer aldı. Peki, TMO'da perakende ürünlerin indirimli fiyatı ne kadar oldu? İşte 30 Ekim 2022 fiyat listesi...

TMO 19 ürüne dev indirim yaptı! 5 kg ayçiçek yağı 135 TL,  2 kg nohut 27 TL! İte 22 ekim 2022 fiyat listesi...

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 22 Ekim 2022 indirimli ürünlerin listesi paylaştı. Yayımlanan listede fasulye, pirinç, ayçiçek yağı, nohut ve pek çok ürün yer aldı. Peki, TMO'da perakende ürünlerin indirimli fiyatı ne kadar, kaç TL? İşte 22 Ekim 2022 fiyat listesi...

Perakende Yasası ne zaman çıkacak Haberi

Perakende Yasası ne zaman çıkacak

Yıllardır üzerinde tartışılan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı bugün komisyonda görüşülmeye başlanacak. Hükümet tarafından daha önce Meclis’e sunulan yasa tasarısıyla birlikte komisyonun gündeminde konuyla ilgili münferiden hazırlanmış yasa teklifleri de yer alıyor.

Bunlardan birisi de, önceki gün akşam saatlerinde Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk imzasıyla, Meclis Başkanlığı’na sunulan teklif oldu. Büyük mağazaların pazar ve resmi tatillerde kapalı olmasının istendiği teklif, sektörde tepkilere neden oldu.


İstihdam kaybı

Konuyu değerlendiren Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Nihat Özdemir, “Pazar günü kapatma demek istihdamda en az yüzde 20 kayıp yaratmak demektir. Sadece bizim sektörümüzde 200 bin kişi çalışıyor. Yüzde 20’si 40 bin kişi eder. Diğerleriyle birlikte en az 60 bin kişinin işini kaybetmesi anlamına gelir” dedi.


Özdemir, şöyle devam etti: “Tüketici açısından da yanlış. Pazar günü...