06 / 05 / 2024

perakende yurtdışı yatırımları

perakende yurtdışı yatırımları

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Katar'ın Türkiye’de inşaat yatırımları arttı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç yaptığı açıklamada, Katar'ın Türkiye’de son yıllarda özellikle finans, perakende, enerji, tarım ve inşaat gibi stratejik sektörlerde yatırımlarını artırdığını söyledi.

Eroğlu Holding inşaat yatırımlarına hız kesmeden devam edecek!

Eroğlu Holding'in cirosu 2019 sonunda 1 milyar dolara ulaşacak. Perakende alanında Colin’s ve Loft markalarıyla faaliyet gösteren holdingin inşaat sektöründeki yatırımları da devam ediyor.

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

10. AVM Yatırımları Konferansı 1 Mart'ta!

Alışveriş merkezleri, perakende temsilcileri ve çözüm ortakları 10. AVM Yatırımları Konferansı'nda bir araya geliyor...

Mağaza yatırımları yurt dışında devam edecek!

2018 yılında yüzde 9 büyüme yakalamayı hedefleyen perakende sektörünün gündeminde dijitalleşme ve yurtdışı yatırımları olacak..

Reklam yatırımları inşaat ile büyüyor!

2017'nin ilk yarısında reklam yatırımlarının sırasıyla inşaat, finans ve perakende sektörlerinin itici gücüyle büyüdüğü görülüyor.

Dış yatırımların yüzde 28’i gayrimenkul işlerine gitti!

Türk yatırımcıların dışarıda da gayrimenkule ilgisinde artış var. İlk 4 ayda yurtdışında yapılan doğrudan yatırımların yüzde 28’i gayrimenkule gitti.

İstanbul AVM yatırımlarında öne çıkıyor!

Zorlu yılı geride bırakan perakende sektörü 2017'den umutlu.Tüketiciler yeniden mağazalara çekilmeye çalışıyor. İstanbul AVM yatırımlarında gözde merkez haline geldi.

Yanlış AVM yatırımları hayata geçiyor!

Ece Türkiye Uluslararası Perakende Kiralama Günü düzenledi. Toplantıda konuşan Yeni Gimat GYO Başkanı Levent Kirman, AVM yatırımlarında yanlış projelerin hayata geçtiğini söyledi.

Erol Tabanca otel yatırımlarında hız kesmeyecek!

Dünyanın en iyi 225 müteahhitlik firması sıralamasında 59'uncu sırada olan Polimeks'in sahibi Erol Tabanca yurtiçi ve yurtdışında otel yatırımlarına hız katacak.

Hasan Sever İnşaat'ın enerji yatırımları arttı!

İstanbul, Gaziantep ve yurtdışında birçok büyük inşaat projesine imza atan Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırımlarını arttırma kararı aldı.

Kamu ve özel yatırımlar için Özel Altyapı Fonu kurulacak!

65. Hükümet, büyümeyi destekleyecek gelir getirici nitelikteki kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırmak için “Özel Altyapı Fonu” kuracak. Oluşturulacak fonla, yurtdışından gelir getirici projelere dayalı özel kredi ve finansman sağlanacak.

perakende yurtdışı yatırımları Haberi

perakende yurtdışı yatırımları

Koronavirüsten en çok etkilenen sektörlerden biri perakende oldu. Capital Dergisi'nden Özbey Men'in haberine göre; kısıtlamalar nedeniyle alışveriş merkezlerinin bir süre kapalı kalması satışları azaltırken birçok mağazanın da kapanmasına neden oldu. Ancak yaşanan bu tablo yurtdışına açılmak isteyen Türk hazır giyim perakendecileri açısından aynı zamanda fırsat kapısını araladı. Başta Avrupa olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde mağaza kiralarının gerilediği bu dönemde mağaza zinciri sahibi birçok firma yurtdışında mağaza yatırımlarına yöneldi. Öyle ki Türk markaları Avrupa'dan Asya’ya, Ortadoğu'dan Afrika’ya dünyanın hemen her bölgesinde bu sıralar art arda mağaza açılışı yapıyor. 

"TÜRK MARKALARI İÇİN FIRSAT VAR"

Kiğılı’nın 51 ülkede 45 mağazası, 72 tane de franchise bayisi bulunuyor. Kendi mağazalarının bulunduğu ülkeler İtalya, Almanya, Romanya, Sırbistan ve Makedonya. Firma geçen Nisan ayında İtalya'da üç mağaza daha...