10 / 05 / 2024

Perpa tapu problemi

Perpa tapu problemi

2001 yılında Mahkeme, Perpa'yı inşa ettiren Büyükşehir Belediyesi'nin Perpa tapusunu iptal ettirmiş. Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Elektrokent'e satılan 2 bin 310 dükkanın yeni sahibi Mahkeme kararıyla Darülaceze olmuş.

Bakan Kurum Adalar'a 12 müjdesini açıkladı! Tapu problemi kalmayacak...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı  Murat Kurum Adalara 12 müjdesini açıklayarak '' Adalar’da hiçbir tapu problemi olmayacak! Sorunu kökten çözmüş olacağız!” dedi.

Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde alıcı ve satıcılar genellikle en büyük problemi satış aşamasında yaşıyorlar. Peki, Tapu satış başvurusu nasıl yapılır? Tapu başvurusu için gerekli belgeler nelerdir? Tapuda süreç nasıl işler? İşte tüm detaylar...

Sultanbeyli’de tapu sevinci!

İstanbul’un hızla gelişen ilçeleri arasında yer alan Sultanbeyli’de tapu sevinci yaşanıyor. 110 yıllık mülkiyet problemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü desteğiyle nihayete erdi ve bazı parseller için tebligatlar halka ulaştı.

Ünye'nin 40 yıllık tapu sorunu çözüldü!

Ünye’nin 3 mahallesinde yaklaşık 40 seneden beri devam eden tapu problemi çözüldü.

Perpa'da 4 bin 500 tapu değişti!

Perpa Ticaret Merkezi,Perpa’da 25 bin kişiye de istihdam sağlanıyor. Günde 40- 50 bin ziyaretçi çeken Perpa'nın en büyük problemi 2007'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı imar uygulaması.

Küçükçekmece'de önce tapu problemi çözülmeli!

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, ''Küçükçekmece Kent Meydanı olarak bilinen iki noktada da çalışmalarımız var. Atatürk Mahallesi’nde de çalışmalar yapılıyor. Henüz bir proje oluşturmadık. Önce tapu probleminin çözülmesi gerekiyor.''dedi.

Kepez'deki tapu problemi çözülüyor!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çavuşoğlu, Başbakan Davutoğlu'nun, 5 bin hak sahibinin tapu özlemini giderecek olan Kepez tarihinin en büyük takas işlemini onayladığını açıkladı

Kahramanmaraş Mevlana'da 55 kişi tapusuna kavuştu!

Kahramanmaraş Merkez İlçe Onikişubat Belediye Başkanlığı, Mevlana Mahallesinde tapu problemi bulunan 55 vatandaşla anlaşmaya vardı. Anlaşma çerçevesinde arsaların metrekare birim fiyatı 150 TL olarak belirlendi.

Kepez'de 2B arsa hak sahiplerine tapu müjdesi!

Kepez’in, 2B’den sonra Vakıf arazilerindeki tapu problemi de çözülüyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü, 23 milyon lira ederindeki takas işlemini onayladı.

Kepez'de 9 ayda 3 bin 81 vatandaşa tapu verildi!

KEPEZ'de " orman vasfım kaybetmiş hazine arazileri " olarak adlandırılan 2B problemi, 2009'da çıkarılanı yasa ile tarihe karışırken, tapu probleminin bitmesinde önemli bir aşamaya gelindiği belirtildi.

Gayrimenkul çocuklardan birine verilirse tapu iptaline gidilir!

Çoğunlukla babadan oğula devirlerde gerçek satış pek inandırıcı olmaz. İkinci ihtimal gündeme gelir. Baba oğullarından birine kıyak yapacaktır bu durumda tapu iptali mümkün olur...

Hakan Erilkun: Tapu takibini emlakçılar yapsın!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamayla Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün lisanlı uzman kişileri belirleyerek, vatandaşa rehberlik hizmeti sunacağı belirtildi.

Perpa'da viyadük güçlendirme işi yaptırılacak!

Okmeydanı Perpa Ticaret Merkezi'nde giriş ve çıkış viyadük güçlendirme işi yaptırılacak. İhale, 4 Temmuz Çarşamba günü saat 12:00'de gerçekleştirilecek

Perpa tapu problemi Haberi

Perpa tapu problemi



Perpa'nın yarısı Darülaceze'nin oldu


Belediye'nin Elektrokent'e sattığı Perpa'daki 2 bin 310 dükkanın yeni sahibi mahkeme kararıyla Darülaceze oldu. Şimdi, dükkanların tapusunu elinde bulunduran Elektrokent Kooperatifi üyelerinin mağdur olmaması için belediyenin 200 trilyon liralık dükkan bedellerini Darülaceze'ye ödemesi gerekiyor.


    Bugün üzerinde Perpa'nın bulunduğu arazisi Bedreddin Dalan'ın başkanlığı döneminde belediyeye devredilen Darülaceze, 16 yıl aradan sonra Perpa'nın ortakları arasına girdi. Açtığı dava ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yapılan satışı iptal ettiren Darülaceze, Elektrokent Kooperatifi üyelerine satılan 2 bin 310 dükkanın yeni sahibi oldu. Şimdi, kooperatif üyelerinin mağdur olmaması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin dükkan bedellerini Darülaceze'ye ödemesi gerekiyor.

    Darülaceze, Bedreddin Dalan...