03 / 05 / 2024

Perşembe Pazarında yıkım operasyonu

Perşembe Pazarında yıkım operasyonu

Beyoğlu, Perşembe Pazarı sahil kesiminde kaçak olduğu belirlenen çok sayıda iş yeri, sabaha karşı iş makineleri tarafından yıkıldı. İşyeri sahipleri yıkıma tepki gösterirken, denetimsizlikten yakındı.

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Beyoğlu'ndaki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında yıkım başladı!

İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu'nda yer alan Alageyik, Kadem, Zürafa sokaklarında yıkım resmen başladı.

Samsun Saathane Projesi'nde 8 katlı binanın yıkımı tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Saathane Projesi kapsamında yıkım çalışmaları tam gaz ediyor. Proje kapsamında 8 katlı bir yapının yıkımı daha gerçekleşti. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Saadettin Saran'dan boşanan Emek Külür'e önce haciz sonra yıkım şoku!

Geçtiğimiz günlerde 77 bin TL olan aidat borcu nedeniyle hakkında dava açılan Emek Külür, ikinci şoku yaşıyor. Kültür, Levent'te bulunan yeni kliniği için kaçak inşaat yaptırdığı ortaya çıktı ve villası hakkında yıkım kararı verildi.

Konya Altın Çarşısı'nda yıkım çalışmaları tamamlanıyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarını inceledi. Çalışmaları değerlendiren Başkan Altay Altın Çarşısı'nda yıkımların tamamlanma aşamasına geldiğini dile getirdi.

Bursa Çarşıbaşı'nda yıkım çalışmaları tam gaz!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi dahilinde yıkım çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi son olarak  Pirinç Han’ın arka tarafındaki bir binanın daha yıkımını gerçekleştirdi. 

Bir ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı mecliste!

Bir siyasi partinin ilçe başkanının mandırası ve evi hakkında yıkım kararı olmasına rağmen işlem yapılmadığı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıaslan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rexx Sineması’nda yıkım başladı!

Kadıköy’ün en sevilen sinema salonları arasında yer alan Rexx Sineması’nda yıkım çalışmaları başladı. Metal saclarla çevrili olan sinema binasını görenler sosyal medyada üzüntülerini paylaştı.

İstanbul'da yıkım kararı verilen okulda eğitime devam edilmesi meclis gündeminde!

İstanbul'da bir okul hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen eğitime devam edildiği iddiası ve hakkında yıkım kararı verilen okul sayısı meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yılmaz Erbek Apartmanı'nda yıkım çalışmaları tekrar başladı!

İzmir'deki meydana gelen depremde en fazla hasar gören binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı'nda yıkımlar yeniden başladı.

Fatih’te önlemsiz yıkım mahalleliyi korkuttu!

Fatih’te depreme dayanıksız ve eski olduğu gerekçesiyle yıkımına başlanan Fatih Hattat Rakım Ortaokulu'nda, yıkım önlemi alınmaması korku dolu anlar yaşattı.

Bursa'da İŞKUR binasının yıkımı başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Hanlar Bölgesi ve Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi'nde Kızılay binasından sonra İŞKUR binasında yıkım başladı.

Perşembe Pazarında yıkım operasyonu Haberi

Perşembe Pazarında yıkım operasyonu

Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, saat 03.30 sıralarında gerçekleştirdiği operasyon sırasında çok sayıda kuvvet polisleri destek verirken, bölgede tedbir amaçlı, itfaiye, sağlık ekipleri ve TOMA’nın da bekletildiği görüldü.


Zabıta ekipleri aralarında, restorant ve çay bahçelerinin de bulunduğu çok sayıda iş yerinden önce malzemeleri boşalttı. Ardından iş makineleriyle Kaçak işyerlerinin tamamı yıkıldı. Kaçak işyerinden geriye moloz yığınları kalırken, işyeri sahipleri denetimsizlikten yakındı.


Yıkılan bir işyerinin sahibi Davut Altıntaş “Burası insanların nefes aldığı bir yer. Buraya zenginler değil fakirler geliyordu. Potansiyel oluştu. Müşteri oluştu. Bunun ranta döneceğini düşünüyorum. Kime rant olacağını göreceğiz. Zabıta burayı denetleseydi burası böyle olmazdı. Belediye kendi kaldırımını yıktı. Ağaçları yıktı. Sabah turistler geldi fotoğraf çekti gitti. Ne olduğunu onlar da anlamadı. Burası denetimsizlikten oldu. Senin denetlemediğin alanı şahıslar doldurur”...