28 / 08 / 2024

peru ticari ilişkiler

peru ticari ilişkiler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Şili, Peru ve Ekvador'u kapsayan Güney Amerika ziyaretine katılan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, “Yakın coğrafyamızı hedefleyen ihracat anlayışımızı gözden geçirmemiz lazım” dedi.

Elon Musk davalardan kurtulamıyor! Şİmdi de Halkla İlişkiler firmasının faturalarını ödemedi

Twitter'ın eski bir halkla ilişkiler firması, Elon Musk'ın 44 milyar dolarlık satın almasından bu yana faturalarını ödemediğini söyleyerek sosyal medya şirketine Cuma günü dava açtı.

Avrupa Birliği, Çin’le arasındaki ticari dengesizliği gidermek istiyor

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin'le ticaret açığının 10 senede 400 milyar Euro'ya ulaştığını söyledi. Ursula von der Leyen ticari ilişkilerdeki dengesizliği gidermek istediklerini ifade etti.

Ciamento Uluslararası İlişkiler Ajansı Anonim Şirketi Kuruldu!

Ciamento Uluslararası İlişkiler Ajansı Anonim Şirketi Bakırköy'd e Meryem Yılmazer Hıyto tarafından kuruldu.

Ber Solo İnşaat Gıda Tekstil Halkla İlişkiler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ber Solo İnşaat Gıda Tekstil Halkla İlişkiler Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 500 bin TL sermaye bedeli ile Tevfik Fuat Orgun tarafından kuruldu.

GAPAS, gayrimenkul sektörünü hareketlendiriyor!

Gayrimenkul sektöründe pazarlama, satış ve halkla ilişkiler görev tanımıyla çalışan profesyoneller aracılığıyla kurulan Gayrimenkul Pazarlama Ve Satış Profesyonelleri Derneği (GAPAS), üyeleri için ‘GAPAS Yaz Buluşması’ düzenledi.

Milyonlarca ev sahibini ve kiracıyı ilgilendiriyor!

Kiracılıkta en çok problemin yaşandığı konuların ilk sırasında konutun kendisi değil ev sahibi ve kiracı arasındaki ilişkiler yer alıyor. Peki kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan hangi anlaşmazlık nasıl çözülür? Konunun uzmanları anlattı...

Türk müteahhitler için Kanada fırsatı!

Türkiye ile Kanada arası ticari ilişkiler her geçen gün güçlenmeye devam ediyor. İnşaattan gıdaya, tekstilden yazılıma birçok sektörde Türkler için büyük potansiyel bulunuyor...

OSB yatırımında yeni düzen! 5 aşamada değişen OSB algısı!

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

Evlerde Kovid-19 dönüşümü!

Kovid-19 salgınıyla birlikte iş, okul gibi yaşam alanları evlere taşındı. Yeni düzende evlerle olan ilişkiler değişti. Peki evlerde Kovid-19 dönüşümü nasıl olacak? Mimarlar ve tasarımlar evlerde Kovid-19 dönüşümünü anlattı...

Pandemi sonrası Türkiye-Malezya ticari ilişkilerinin gelişeceği düşünülüyor!

Malaya Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mohd Nazari İsmail, "İki ülke arasındaki karşılıklı ticaret her zaman devam edecek ve güçlenecektir. Bunu sağlamak içinse güçlü bir Türkiye-Malezya Ticaret Odası kurulmalıdır" dedi.

Suudiler Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor!

Türkiye’de konut projelerinin devamlı müşterisi haline gelen Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ilişkiler kötüleşti. Suudiler şimdi de Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor.

Rifat Hisarcıklıoğlu Türkiye-ABD ticari ilişkilerini değerlendirdi!

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye ile ABD'nin ticaret ilişkilerinde Serbest Ticaret Anlaşması'nın önemli olduğunu belirterek, "Süreci hızlandırmak için iki ülke arasında Tercihli Ticaret Anlaşması çok yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Türkiye ile Azerbaycan arasında 15 milyar dolarlık ticaret imzası yolda!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyetin Azerbaycan'da gerçekleştireceği temaslar çerçevesinde ekonomik ilişkiler öne çıkarken, iki ülke arasındaki 15 milyar dolarlık dış ticaret hedefine ulaşmak amacıyla yeni iş birliklerine imza atılacak.

peru ticari ilişkiler Haberi

peru ticari ilişkiler

Çağlar, “Bugün Türkiye'nin etrafı birbirine göbeğinden bağlı olan ve petrol, ruble gibi krizlerin domino etkisiyle birbirini vurduğu ülkelerden oluşuyor. Nasıl AB pazarı 15-20 senede ulaştığımız yüzde 50.3'lük payla ihracatımızın sigortasını oluşturduysa, bugün de aynı şekilde ABD ve Amerika kıtasını hedeflemeliyiz. Yakın coğrafyayı hedefleyen ihracat anlayışımızı gözden geçirmemiz lazım. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın Güney Amerika ziyareti bu anlamda çok önemli” dedi.

İTO Başkanı Çağlar şunları söyledi: “Türkiye'nin geleneksel pazarları Ortadoğu, Körfez ve Rusya'da sıkıntılar var. Kendimize mutlaka yeni pazarlar bulmak zorundayız. Güney Amerika, Türkiye için uzak kalmış pazar. Türkiye, Latin Amerika'ya açılarak kendisine ticarette yeni ortaklıklar arıyor. Özellikle Peru ve Şili son yıllarda çok hızlı büyüme gösterdi. İhracatta pazar çeşitlendirmesi açısından bu pazarlara erişilmesi, ticaretin ve ikili ilişkilerin artırılması bakımından...