13 / 05 / 2024

Peruda Türkiyedeki şehir hastanelerinin modeli uygulanacak

Peruda Türkiyedeki şehir hastanelerinin modeli uygulanacak

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Şili, Peru ve Ekvador ziyaretlerinin sonuçlarının nisan ayında "ete kemiğe bürünmesini" arzu ettiklerini söyledi.

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

ABD'de bedava Bitcoin dağıtımı başlıyor!

ABD'nin Missouri eyaletindeki Cool Valley kentinin belediye başkanı Jayson Stewart, bütün şehir sakinlerine Bitcoin dağıtmak amacıyla para topluyor.

Ünlü şarkıcı Akon, yeni fütüristik şehir projesini Uganda'da başlatıyor!

Senegal asıllı ünlü şarkıcı Akon, Senegal'den sonra Uganda'da da fütüristik şehir projesini başlatacağını duyurdu.

2021 bütçesinde şehir hastaneleri için 16.4 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçe teklifinde şehir hastaneleri için 16 milyar 392 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödeneği ayrıldı. 

Ünlü rapçi Akon'un fütüristik şehrinin detayları belli oldu!

Senegal asıllı dünyaca ünlü şarkıcı Akon'ın fütüristik şehir projesi "Akon City" Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtıldı. Yaklaşık 850 hektar arazide inşa edilecek 6 milyar dolarlık projenin yapımına gelecek yıl başlanacak.

Konutlardaki elektrik tüketimi şehir değiştirdi!

Normalleşme sürecinde evde geçen sürenin de azalmasıyla İstanbul Avrupa Yakası'nda 13 Haziran-12 Temmuz'da meskenlerde elektrik tüketimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3 düştü.

Şehir Hastaneleri depreme karşı güvende!

Şehir Hastaneleri, depremlerde de kesintisiz çalışacak şekilde yapılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın, tüm şehir hastanelerinde sismik deprem izolatörlerini zorunlu hale getirmesiyle birlikte, hastaneler depreme karşı güvenli hale geldi...

Şehirlerin 'dijital ikizi' ile afetlere önlem alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tüm şehir merkezlerinin 3 boyutlu olarak dijital ortama aktarılması amacıyla gerçekleştirilen proje tamamlandı.

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. kuruldu!

Ic Uluslarası Uygunluk Değerlendirme Belgelendirme Müh. Eğitim Hizmetleri Ticaret LTD.ŞTİ. Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ayfer Güneş ve Tarık Kıyan ortaklığıyla kuruldu.

Kayseri Yahyalı Kongre ve Gösteri Merkezi'nin temeli atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yahyalı’ya Bütünşehir Yasası ile birlikte son dört yılda 52 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi.

Şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Şehir hastanelerine ilişkin 9 soru hazırlandı. Karakaya sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Van'a yeni hastane müjdesi!

Türkiye şehir hastanesi yatırımlarına devam ediyor. 30 şehirde inşa edilecek şehir hastanesi hamlesi Mersin ve Yozgat'tan sonra Van'da başlıyor.

Vakıf Katılım 40. şubesini Eskişehir'de açtı!

Vakıf Katılım 40. şubesini açtı. Eskişehir Şubesi ile 40 şubeye ulaşan Vakıf Katılım, bir yılda 19 milyon lira kar elde etti.

Peruda Türkiyedeki şehir hastanelerinin modeli uygulanacak Haberi

Peruda Türkiyedeki şehir hastanelerinin modeli uygulanacak

Bu konuda devlet başkanlarının prensip kararı aldıklarını ifade eden Elitaş, "Özellikle Peru'da bizim şehir hastanelerini duymuşlar. Bu modelin Peru'da yapılmasını arzu ediyorlar. Aynı şey Ekvador'da da mevcut. Onlar da otoyolların ve havalimanlarının Türk firmaları tarafından yapılmasını, işletilmesini istiyor" diye...