05 / 07 / 2024

Pervaneli Köşk restorasyon

Pervaneli Köşk restorasyon

İstanbul Boğazı'nda Vitaspirit adlı geminin Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarparak büyük hasar verdiği kaza, bir restorasyon skandalını da  ortaya çıkardı. 

Academy Ekşi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Academy Ekşi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Academy Mimarlık Restorasyon İnşaat ve Enes Ekşi İnşaat ortaklığında kuruldu.

Yeşilmen Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeşilmen Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Hüseyin Semih Yeşilmen tarafından kuruldu.

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sm Planlama Mimarlık Restorasyon Mühendislik İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Samet Kuzpınarı tarafından kuruldu.

2a Mimarlık Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

2a Mimarlık Restorasyon İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Funda Kuzay ve Zafer Kuzay ortaklığında kuruldu.

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sam Mimarlık Restorasyon Arkeoloji Ve Danışmanlık Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Kağıthane'de Alen Maşalı, Evren Yıldız ve Harice Kübra Düzgün ortaklığında kuruldu.

Okan Mıhcı Mimarlık Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Okan Mıhcı Mimarlık Restorasyon Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de Okan Mıhcı tarafından kuruldu.

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Matla Desing Mimarlık Restorasyon Ve Dış Ticaret Limited  Şirketi Üsküdar’da  500 bin TL sermaye bedeli ile Dilşad Aslaner ve Efe Kağan Hızar kuruldu.

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Seffe Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih’te  50 bin TL sermaye bedeli ile Ferhat Altunbaş tarafından kuruldu.

Mimarc İnşaat Mimarlık Restorasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mimarc İnşaat Mimarlık Restorasyon Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Aynur Şerifoğlu tarafından kuruldu.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Bema Restorasyon Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bema Restorasyon Mimarlık İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Alper Şener Karabulut tarafından kuruldu.

Kaçak kat çıkılan Pir Mehmed Çeşmesi’nde restorasyon tamamlandı!

Üzerine kaçak kat çıkılan, kitabesi ve su yalağı çalınan, büyük bir kısmı hilti ve balyoz darbeleriyle yıkımı gerçekleşen İstanbul Karaköy’de bulunan Pir Mehmed Çeşmesi’nde başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Arta Restorasyon Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arta Restorasyon Mimarlık Mühendislik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Beyoğlu'nda 500 bin TL sermaye bedeli ile Ahsen Yılmaz tarafından kuruldu.

Pervaneli Köşk restorasyon Haberi

Pervaneli Köşk restorasyon

 Anadoluhisarı’ndaki Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı’na çarpan Malta bayraklı “Vitaspirit” gemisiyle ilgili soruşturma devam ediyor. . Bu sırada yalının bitişiğinde bir inşaat alanı dikkatleri çekti.

Fatih Korusu'nun ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın köşkünün yanında geniş bir alana yayılan bu inşaatın olduğu yerde Pervaneli Köşk bulunuyordu. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kültür Bakanlığı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, iş adamı Faruk İshakoğlu’na köşkü restorasyon izni verdi. 2015 yılından beri süren çalışmalar sırasında tarihi köşk de tamamen yıkıldı. Tarihi binadan geriye sadece temeli ve moloz yığınları kaldı.

Anadolu Hisarı sırtlarındaki Pervaneli Köşk’te başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında 18 ağaç kesilmişti. Hepsi de yalı ve müştemilatın Boğaz manzarasını kapatan ağaçlar, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden alınan ‘kuru ve hastalıklı’ raporuyla...