08 / 05 / 2024

Pervaneli Köşkteki restorasyon çalışmaları için 18 ağaç kesildi

Pervaneli Köşkteki restorasyon çalışmaları için 18 ağaç kesildi

Anadolu Hisarı sırtlarındaki Marki Necip Yalısı’na ait Pervaneli Köşk’te başlatılan restorasyon çalışmalarına 18 ağaç kurban gitti.Boğaz manzarasını kapatan ağaçlar, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’nden alınan ‘kuru ve hastalıklı’ raporuyla kesildi.

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Mayas Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Doğukan Ergül ve Mehmet Akif Çelik ortaklığında kuruldu.

Yeşilçam emektarı tarihi köşkün restorasyon işlemleri başladı!

Yeşilköy'de konumlanan tarihi Arnavut Hayreddin Bey Köşkü, yakın dönemde onaylanan restorasyon projesiyle gündeme geldi. restorasyon çalışmalarını üstlenen Sinem Necipoğlu Mimarlık Kurucusu Sinem Necipoğlu, konu ile ilgili konuştu.

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Cab Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi Fatih’te    500 bin TL sermaye bedeli ile Canan Akhüsük Bozkurt tarafından kuruldu.

Şenyurt Kündekari Restorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şenyurt Kündekari Restorasyon Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi bugün Eyüpsultan'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Burak Şenyurt tarafından kuruldu.

Nyd Mimarlık Ve Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nyd Mimarlık Ve Restorasyon İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Meftun Kocaboy tarafından kuruldu.

Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmaları Nisan'da tamamlanacak!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından Fatih Köşkü'ndeki restorasyon çalışmalar Nisan ayının sonunda tamamlanacak.

Topkapı Sarayı'nda bulunan Fatih Köşkü'nde beton kubbeler söküldü!

Topkapı Sarayı'nın en eski yapılarından olan Fatih Köşkü'nde restorasyon çalışmaları başlamıştı. Cumhuriyet döneminde orijinal ahşap kubbelerin yerine beton kubbeler yapılması nedeniyle yaklaşık bin 500 ton ağırlık taşıyan Fatih Köşkü'nün kubbeleri restorasyonla eski haline dönüştürülecek.

Beyza Akıncı Mimarlık Restorasyon İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyza Akıncı Mimarlık Restorasyon İnşaat Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Beyzanur Kaplan tarafından kuruldu.

Çakmakoğlu Mimarlık Restorasyon Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakmakoğlu Mimarlık Restorasyon Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Recep Çakmakoğlu ve Yiğitcan Çakmakoğlu tarafından kuruldu.

Melsa Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi kuruldu!

Melsa Mimarlık Ve Restorasyon Limited Şirketi bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Melisa Kabasakal tarafından kuruldu.

450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi'nde restorasyon faciası!

İstanbul Karaköy’de restorasyon çalışmalarına başlanan 450 yıllık Pir Mehmed Çeşmesi’ndeki ikinci restorasyonunda da ilginç görüntüler ortaya çıktı. 

Ves Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ves Mimarlık Restorasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Aydın tarafından kuruldu.

Teknik Restorasyon Mimarlık İnşaat Limited kuruldu!

Teknik Restorasyon Mimarlık İnşaat Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 700 bin TL sermaye bedeli ile Yakup Spor tarafından kuruldu.

Pervaneli Köşkteki restorasyon çalışmaları için 18 ağaç kesildi Haberi

Pervaneli Köşkteki restorasyon çalışmaları için 18 ağaç kesildi

KÜLTÜR Bakanlığı İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü, işadamı Faruk İshakoğlu’na ait Pervaneli Köşk’te restorasyon izni verdi. İzin üzerine başlatılan restorasyon çalışmalarında 18 ağaç kesildi. Kıyımdan 5 ağaç kurtuldu. İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi  de ağaçlarla ilgili “kuru ve hastalıklıdır” raporu verdi.


‘YENİ AĞAÇLAR DİKİLECEK’

Raporda imzası bulunan Prof. Dr. Ömer Karagöz “Köşkün bahçesi çok bakımsız bir yapıdaydı. Ama hangi ağaçların kesildiği ve sonrasında hangi ağaçların dikileceğini biz kontrol etmeyiz” dedi. Proje mimarı Barış Han da “Kesilen ağaçların yerine verilen izinlere göre yeni ağaçlar dikilecek” dedi.


Boğaziçi Kanunu ‘olmaz’ diyor

İSTANBUL Boğazı’nın tarihi yapısının korunması için çıkarılan Boğaziçi Kanunu’nun 5’inci maddesi şöyle: “Boğaziçi alanında orman sayılmayan kamu kurum ve kuruluşlarına veya özel mülkiyete ait koru, koruya katılacak alan, çayır, bostan ve benzeri...