05 / 05 / 2024

pet şişeden ev

pet şişeden ev

Boş plastik şişeler kum ve moloz ile dolduruluyor. Üst üste dizilen şişelerin üzeri balçık ve harç ile sıvanıyor. Ortaya çıkan yapı da plastik kordonlarla sabitleştiriliyor. İşte Alman Andreas Froese bu şekilde pet şişelerden ev inşa ediyor...

Yatırım için ev alanlar pişman oldu! Türkiye'de konut piyasasında sıkıntı büyük!

Konut piyasasında yaşanan yükseliş sonrasında yatırım için ev alanlara kötü haber geldi. Bu süreç daha önceki senelerde görülmemiş bir süreç olarak karşımıza çıkıyor. Ev alan vatandaşların ellerinde kaldı ve resmen bu yatırımlar pul olmuş durumda. 

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın! 

Mağdur ev sahipleri, kiraya verdikleri evlerinin gerçek bedelini alamamaktan sık sık şikayetçi oluyor. Ev sahiplerine uyarı geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Mahkemelik kiracı, dava uzamasın diye evden çıkmak için ev sahibinden 1 milyon TL istedi!

Ev sahibi ile kiracılar arasında görülen davalarda olaylar kızışıyor. Bazı kiracılar, ev sahiplerinden tahliye için para talep ediyor. İşte ayrıntılar...

Tahliye taahhütnamesi örneği 2024! Ev sahipleri ve kiracılar için şimdi açıklandı: İhtiyaç nedeniyle tahliyede flaş!

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı tahliye taahhütnamesi örneği 2024 araştırmalarını hızlandırdı. Peki tahliye taahhütnamesi nasıl hazırlanır? İhtiyaç nedeniyle tahliye nasıl olur? İşte tahliye taahhütnamesi örneği 2024!

Ev sahipleri dikkat! Kiracılar evden çıkmak için para istiyorlar!

Kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan çeşitli sıkıntılar ve anlaşmazlıklar giderek artıyor. Yaşanan ekonomik sıkıntılar, enflasyon bu sıkıntılara yenilerinin de eklenmesine neden oluyor. Bu süreçte, kiracılar evden çıkmak için ev sahipleri ile para pazarlığı yapmaya başladıkları konuşuluyor.

Kiracılar dikkat! İşte ev sahibiniz hesabını kapatırsa yapmanız gerekenler!

Ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar hız kesmeden devam ederken, son dönemlerde pek çok ev sahibi de kiracının kirasını yatıramaması için banka hesabını kapatmaya başladı. Peki ev sahibiniz hesabını kapatırsa ne yapacaksınız?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında tahliye kavgası! Evi boşaltmak için 4 milyon lira istedi!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Şimdi de aralarında evin tahliye edilmesi konusunda kavgalar çıkmaya başladı. Bir kiracı evi boşaltması için ev sahibinden dudak uçuklatan ücret istedi.

Kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil!

Son seçimlerden bu yana hemen hemen her şeye yüzde 100'ün üzerinde zam geldi. Bunlardan en önemlisi de kira ve konut fiyatları olurken, artık kiracı için ev satın almak mümkün değil, ev sahibi içinse kiralar tatmin edici değil...

Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Konut kredisi yani mortgage, sahip olmak istenilen evin teminat altına alındığı bir kredidir. Bu kapsamda banka ödemeleri devam edenler konut satışı yapıp yapamayacağını sorguluyor. Peki, Mortgage ödemesi devam eden ev satılabilir mi?

Gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı geriliyor!

Avrupa İstatistik Ofisi verilerinden derlenen bilgilere göre Refah ve gelişmişlik düzeyi yüksek Avrupa Birliği ülkelerinde ev sahipliği oranı düşüyor. 

Ev ve iş yerleri yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? 

DASK teminatlarının piyasa şartlarına göre güncellenmemesi durumunda, deprem bölgelerinde, birçok kişi için, ev ve işyerlerinin yatırım aracı olmaktan çıkabileceği uyarısı geldi.

Yatırımda rota değişti: Ev alamayan arsaya yöneldi!

Konut fiyatları artmaya devam ederken ev alamayan vatandaşlar yatırım rotasını değişti. Son açıklanan verilere göre, konut satışları düşüşe geçerken, ev alamayanlar arsa ve tarla almaya başladı.

Pet şişe sulara dev zam: Yüzde 25-30 arasında artış!

Döviz kurunda yaşanan dalgalanma, artan maliyet ve lojistik giderler pet şişe sularının zamlanmasına neden oldu. TBYD Başkanı Erol Dündar, zammın yüzde 20 ile 30 arasında olduğunu belirtti.

pet şişeden ev Haberi

pet şişeden ev

Boş plastik şişeler kum ve moloz ile dolduruluyor. Üst üste dizilen şişelerin üzeri balçık ve harç ile sıvanıyor. Ortaya çıkan yapı da plastik kordonlarla sabitleştiriliyor.  İşte Alman Andreas Froese bu şekilde inşa ettiği plastik ev projesiyle hem doğayı korumayı amaçlıyor hem de fakir insanlara yaşam perspektifi sunuyor:


“Başlangıçta insanlar daha çok kuşkuyla yaklaşıyor. Hayal etmesi güç olduğu için merak edip inşaata geliyorlar. O zaman onlara inşaat malzememizin, yani normal bir plastik şişenin tuğladan daha dayanıklı olduğunu gösterebiliyoruz. Basınca ve darbeye karşı da daha dayanıklı.” Andreas Froese bir yıl önce de Uganda’da plastik şişelerden bir su deposu inşa etmişti.


Froese, Afrika’nın plastik şişelerden yapılan ilk evini Yenilenebilir  Enerjiler Geliştirme Birliği (DARE) adlı organizasyonla ortaklaşa yaptı. Bu iş için özel eğitilen işçiler, ev...