27 / 04 / 2024

petkim aliağa rafinerisi

petkim aliağa rafinerisi

Petkim Petrokimya Holding A.Ş, Aliağa Kompleksi sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Star Rafinerisinin finansmanının tamamlandığı yönünde haberler çıkmasına istinaden KAP' a yazılı bir açıklama yaptı...

PETKİM Aliağa imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İzmir Aliağa ilçesi Arap Çiftliği'nde PETKİM'e ait 1130 ada 1 nolu parsel ve 1130 ada 2 nolu parsel ile tescil harici alanda hazırlanan imar uygulaması askıya çıkarıldı...

İzmir Aliağa'da 2015 yılında 174 şirket kuruldu!

Türkiye’de sanayici en güçlü ilçelerden biri olan, Petkim, Tüpraş gibi Türkiye’nin dev firmalarına evsahipliği yapan Aliağa, Türkiye’nin pek çok bölgesinin aksine 2005’i oldukça hareketli geçirdi. İlçede açılan firma sayısı, kapanan firma sayısından yüzde

Socar Aliağa Rafinerisi kapasite artışı için ÇED süreci başladı!

Azerbaycan petrol şirketi Socar Power Enerji Yatırımları A.Ş.’nin İzmir Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık rafineri ve liman projesinde çalışmalar sürüyor. Kapasite artışı yapılacak projede ÇED süreci başladı...

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

Bir çok önemli projede güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Petkim Aliağa lojmanları arazisi konut ve ticari alana dönüşecek!

PETKİM; lojman alanı olarak kullanılan Aliağa'daki 1.18 milyon metrekarelik arazide konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde imar planı değişikliği için başvuruda bulundu.

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor!

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor. İZMİR Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Uzundere Mahallesi'nde tapusuz yapı sahipleri de unutulmadı.Büyüksehir; Uzundere dönüşümünde yeni bir adım daha attı.

Aliağa'ya Hilton geliyor!

Aliağa'ya Hilton geliyor. MNV Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yatırımı gerçekleştirilecek Hampton by Hilton, 121 odalı, 242 yataklı ve 3 yıldızlı olacak.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa Seyitali RES imar planı askıya çıktı!

İzmir Aliağa İlçesi, Yüksekköy Mevkii’nde, Seyitali RES Projesine ait Santral Sahasında ilave olarak yapılacak rüzgar türbini için 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıktı...

Liman şehri Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak!

Son yıllarda sanayi ve enerji yatırımları ile hızla büyüyen, Petkim'in dev yatırımlarının yanı sıra limancılık ve organize sanayi bölgesi olan İzmir Aliağa'ya Hilton oteli yapılacak.

petkim aliağa rafinerisi Haberi

petkim aliağa rafinerisi


Petkim'den yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin dolaylı ana hissedarı SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'nin ana hissedarı olduğu STAR Rafineri A.Ş. tarafından Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Aliağa Kompleksi sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Star Rafinerisinin finansmanının tamamlandığı yönünde haberler çıktığı öğrenilmiştir.


27.09.2013 tarihli özel durum açıklamamızda da belirtildiği üzere finansman konusundaki çalışmalar olumlu şekilde devam etmekte olup, finansman çalışmaları tamamlandığında kamuya bilgi...