20 / 05 / 2024

Petkim arsası imar izni

Petkim arsası imar izni

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim'in tesislerinin de içinde yer aldığı ve ağırlıklı olarak lojman alanı olarak kullanılan araziyle ilgili önemli bir karar alındı.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

O belediye başkanın arsasına imar vurdu! 74 dairelik arsaya şimdi 50 konut daha eklendi!

Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu'ya ait yaklaşık 16 dönümlük arsaya imar vurdu. 74 dairenin yapılabileceği arsaya günümüzde 50 konut daha yapılabilir duruma geldi.

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır?

Tapusu olan her arsanın imar durumu var mı sorusu arsası olan herkesin sorduğu sorulardan biridir. Peki tapu nedir? Tapusu olan her arsanın imar durumu var mıdır? İşte detaylar!

Kepez Belediyesi'nden okul sorununa imar formülü!

Kepez Belediyesi tarafından ilk kademe eğitim için okula ihtiyaç duyulan Karşıyaka Mahallesi'nde, imar revizyonuyla 5 bin 626 metrekare büyüklüğüne sahip bir okul arsası hazırlandı.  

İzmit Belediyesi Meclisi’nden Ekşi ailesinin arazisi için imar değişikliği!

İzmit Belediye Meclisi Toplantısı’nda Ekşi ailesinin İzmit Yahya Kaptan Mahallesi'ndeki arsa için imar planı değişikliği teklifi oy birliğiyle geçti. İmar planına göre;  Ekşi ailesinin arsasında dört kat olan imar izni sekiz kata çıkmış oluyor ve çatı katı yapılmasına ise izin verilmiyor.

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

Elbistan Şeker Fabrikası’nın arsasının imar planları onaylandı!

Elbistan Şeker Fabrikası’nın arsasının imar planları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Galatasaray Florya arsasının imar planı değişikliği askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Galatasaray Florya arsasının imar planı askıda!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'nde yer alan 66 bin 123 metrekare metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı.

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik arsasının imar planı askıya çıktı!

Emlak Konut'un Bakırköy Şenlik Mahallesi'ndeki 40 bin 722 bin metrekare büyüklüğündeki arsasının imar planı askıya çıkarıldı...

Kocaeli Real AVM'nin arsasında imar değişikliği mi yapılacak?

Not Gayrimenkul'ün satın aldığı Real AVM arsasında imar değişikliği yapılmak isteniyor. Eğer arsada imar değişikliğine gidilirse değeri 2.5 kat aratacak. 

Florya Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi'nin imar planı askıda!

Florya'da yer alan Şükrü Balcı Polis Eğitim Merkezi'nin arsası, imar planında Resmi Kurum Alanı olarak değiştirildi...

Petkim arsası imar izni Haberi

Petkim arsası imar izni

İzmir'in Aliağa ilçesinde Petkim'in tesislerinin de içinde yer aldığı ve ağırlıklı olarak lojman alanı olarak kullanılan araziyle ilgili önemli bir karar alındı.  Petkim'den Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamada, bin 177 dönümlü arazinin içerisinde konut, ticaret ve turizm alanları olacak şekilde yaptıkları imar planı değişikliği başvusunun onaylandığı bildirildi. Petkim'in plan değişikliği başvurusunda emsal 1,5 olacak şekilde 534 bin metrakarelik ticaret, turistik ve konut alanı yer alıyordu. Söz konusu imar değişikliği ile Aliağa'nın konut ihtiyacı yüzde 50 oranında karşılanacağı belirtildi. 


Yeni...