27 / 04 / 2024

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.



AKP’li Alagöz, mlletvekili seçilmeden kısa süre önce, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan ticaret alanı statüsündeki arazisinin inşaat alanını (emsal) arttırmak için  Ankara  Büyükşehir Belediyesi’ne (ABB) başvurdu. 14 Mart 2023 tarihinde  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Alagöz için yapılan imar planı değişikliği teklifi görüşüldü.

İNŞAAT ALANI ARTIRILDI

AKP’li Alagöz, mlletvekili seçilmeden kısa süre önce, Ankara’nın Çankaya ilçesine bağlı Mustafa Kemal Mahallesi’nde bulunan ticaret alanı statüsündeki arazisinin inşaat alanı için imar planı değişkliğine gidildi.

Birgün Gazetesi'nden İsmail Arı'nın haberine göre; söz konusu arsanın inşat alanı artırmasıyla ilgili Teklif CHP, MHP ve İyi Parti gruplarının ret oyuna rağmen AKP’li meclis üyelerinin oyçokluğuyla kabul edildi. Yeni imar planı 18 Ekim-16 Kasım 2023 tarihleri arasında askıya çıktı ve ardından yürürlüğe girdi.

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

ARSA 3 BİN 46 METREKARE EK İNŞAAT ALANI KAZANDI

Plan değişikliği yapılmadan önce Alagöz Ankara Çankaya'da yer alan arsasının inşaat alanı 6 bin 93 metrekareydi. Yapılan değişiklikle birlikte Alagöz 3 bin 46 metrekare ek inşaat alanı daha kazanmış oldu. 10 kat yükseklik izni olan arazinin Başkent’in en değerli bölümlerden biri olduğu da hesaba katıldığında, artırılan inşaat alanının değerinin milyonlarca lira olduğu tahmin ediliyor.

ANKARA VALİLİĞİNDEN SATILIK 4 ARSA!

Ankara Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı,  Ankara  Çankaya'da yer alan 4 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Merakla beklenen satış ihalesi 26 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Satışa çıkarılan arsaların yüz ölçümleri 1.915 metrekare ile 510 metrekare arasında değişiyor. 

Muhammen bedellerin 7 milyon 500 bin TL ile 26 milyon TL arasında değiştiği arsaların geçici teminat bedelleri ise 225 bin TL ile 1 milyon 500 bin TL arasında değişiyor.

Ankara Valiliği'nden satılık 4 arsa! Başkentte arsa arayanlar dikkat!

Arsayla vatandaşlığa 'konut' ayarı geldi: Konut ve arsa fiyatları düşer mi?

35 yıldır teslim alınmayan daireler için belediye harekete geçti!

Geri Dön