28 / 04 / 2024

35 yıldır teslim alınmayan daireler için belediye harekete geçti!

35 yıldır teslim alınmayan daireler için belediye harekete geçti!

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, arsa sahipleriyle yaşadıkları anlaşmazlık nedeniyle uzun süredir hukuk mücadelelerine devam eden Öz Mavikent Konut Yapı Kooperatifi sakinleri ile bir araya geldi.



Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yaklaşık olarak 35 senedir hukuk mücadelelerine devam eden Öz Mavikent Konut Yapı Kooperatifi sakinleri ile bir araya geldi. Gazeteduvar'da yer alan habere göre Öz Mavikent sitesi sakinleri ve arsa sahipleri arasında yaşanan hukuki anlaşmazlığın uzun sürdire devam ettiğini dile getiren Başkan Engin, “Sorunun yapıcı yaklaşım ve uzlaşıyla çözülebileceğine inanıyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana bu konuda elimizden gelen çabayı gösteriyoruz” dedi.

35 yıldır teslim alınmayan daireler için belediye harekete geçti!


'KİMSEYİ MAĞDUR EDEMEYİZ'

Yine paylaşılan bilgilere göre Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Öz Mavikent Sitesi sakinleri ve arsa sahipleri arasında yaklaşık olarak 35 senedir bir hukuki itilaf bulunduğunu kaydederek, “Narlıdere Belediyesi olarak biz her zaman yapıcı yaklaşımdan, uzlaşmadan yanayız. Vicdanları rahatsız etmeyecek biçimde söz konusu bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz. Barınma maliyetlerinin giderek arttığı, konut almanın bu kadar zorlaştığı bir dönemde insanları mağdur edemeyiz. Yaşanan bu mağduriyetin olabildiğince ortadan kaldırılması amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Narlıdere Öz Mavikent Sitesi’nde yaşayan vatandaşlarımız yaklaşık 35 senedir süren bu süreçte gerek maddi gerekse psikolojik olarak zor günler geçirdiler. Bu süreçte açılmış olan davalar, tahliye kararları var. Biz bu sorunun çözümü için elimizden gelen gayreti de gösteriyoruz. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasını istemiyoruz” diye konuştu.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ?

Narlıdere’de Özmavikent Konut Yapı Kooperatifi ile 1986'da 5 blok halinde inşa ettirdiği sitenin kurulu olduğu arazi sahibi arasında 42 konutla başlayan anlaşmazlık yaklaşık 35 senedir devam ediyor. Arsa sahibinin, inşaatta hatalar olduğu iddiasıyla konutları teslim almaması ile başlayan süreç, açılan davalar ve mahkemelerin verdiği çeşitli kararlarla senelerdir devam ediyor.

 

Rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nde tahliye işleminin yürütmesi durduruldu! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Büyükçekmece'de deprem riskli 304 konut yıkılıyor!


Geri Dön