28 / 08 / 2024

petkim rüsgar santrali

petkim rüsgar santrali

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'den yapılan açıklamada Alstom İspanya ve Alstom Türkiye'den oluşan konsorsiyumun 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kuracağı bildirildi...

Mercedes'ten enerji hamlesi!

Alman otomobil üreticisi Mercedes’in, Almanya'daki tesislerinin senelik ihtiyacının yüzde 15'inden fazlasını karşılayacak 100 megavat elektrik üretebilecek bir rüzgar santrali inşa etmeyi planladığı açıklandı.

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Kırıkkale'de Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı!

Kırıkkale Balışeyh ilçesine bağlı Işıklar köyünde inşa edilecek Beton Santrali ve Kilit Parke Üretim Tesisi'nin temeli atıldı.

İzmir Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Foça Kozbeyli Rüzgar Enerji Santrali'ne ilişkin hazırlanan 1/5000 ölçekli İlave Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli İlave Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı...

Nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar'a göre nükleer enerji santrali yatırımlarına devlet desteği geldi..

Afyonkarahisar Dinar'da 235 bin konuta elektrik üretiliyor!

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde 81 rüzgar türbinli Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar santrali, 235 bin konutun elektriğini üretiyor.

Akkuyu Nükleer Santrali ortak görüşmeleri sürüyor!

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz, Akkuyu Nükleer Santrali için Rusya ile ortaklık görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, "Rusların Türk tarafında ortağa ihtiyaçları var, şartları görüşüyoruz." dedi.

Güneş Enerji Santrali üretime hazır!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Güneş Enerji Santrali"nin üretime hazır hale geldi. Yıllık 2 milyon 700 bin kilovatsaat elektrik üretecek tesisle Türkiye'de ilk kez tarımsal sulama birliklerinin elektrik ihtiyacı güneşten karşılanacak.

Güneş enerjisi santrali yatırımları teşvik kapsamında!

Hükümet, enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için yenilenebilir enerji yatırımlarına verdiği desteği artırıyor. Bu çerçevede güneş enerjisi santrali yatırımları da teşvik kapsamına alındı.

Eskişehir Kırma Eleme Yıkama Tesisi'nin ÇED toplantısı 2 Eylül'de!

T.C. Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, 3. Bölge Müdürlüğü tarafından Eskişehir ve Bolu İl sınırları içinde Sarıcakkaya Çatak Göleti, Sulaması, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Hazır Beton Santrali projesinin ÇED toplantısı 2 Eylül'de yapılacak.

Kahramanmaraş Elbistan Termik Santrali için ikinci ÇED kararı!

Diler Elektrik Şirketi tarafından, Elbistan’a bağlı Akbayır Mahallesi’nde kurulması planlanan 400 MW gücündeki termik santral için yeniden ÇED süreci başlatıldı. ÇED Süreci kapsamında Akbayır Termik Santrali için herhangi bir kanuni engel kalmadığı ifade edildi.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Çeşme’de rüzgar enerji santrali kuruluyor!

İzmir Çeşme’de sit alanı içerisinde kurulmak istenen rüzgar enerji santrali için mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma” kararı ve alınan “ÇED gerekli değildir” raporunu iptal etmesine rağmen, santral kurulumu için bölgedeki ağaçlar söküldü. Bu duruma bölge halkı ve ekolojistler tepki gösterdi.

petkim rüsgar santrali Haberi

petkim rüsgar santrali


Petkim tarafından yapılan açıklama şöyle:


28/03/2014 tarihinde ALSTOM RENOVABLES ESPANA SLU (Alstom İspanya) ve ALSTOM Power ve Ulaşım A.Ş ' den (Alstom Türkiye) oluşan konsorsiyumla, şirketimize 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulması için, temel ve detay mühendislik, ekipman/malzeme tedariki, inşaat ve elektrik işleri, montaj ve devreye alma işlerinin yaklaşık 55 Milyon Euro karşılığında yapılması konusunda sözleşme imzalanmıştır. Bu santralle yaklaşık yıllık 200 GWh elektrik üretilmesi öngörülmektedir.


Sözleşme kapsamında RES'in 27 MW'lık ilk fazının 2015 yılında, 24 MW'lık ikinci fazının 2016 yılında devreye alınması planlanmaktadır. Mevcut RES lisansımız 25 MW'lık olup lisansımızın 51 MW olarak tadili için EPDK'dan izin...