28 / 04 / 2024

petkim star rafineri

petkim star rafineri

Petkim Petrokimya Holding A.Ş, Aliağa Kompleksi sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Star Rafinerisinin finansmanının tamamlandığı yönünde haberler çıkmasına istinaden KAP' a yazılı bir açıklama yaptı...

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

STAR Rafinerisi'nin altyapısı yüzde 95 oranında tamamlandı!

Azerbaycan devlet petrol şirketi SOCAR'ın Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Petkim kampüsü içinde yapımı devam eden STAR Rafinerisi'nde altyapının yüzde 95 oranında tamamlandığını söyledi.

Socar Türkiye'ye 20 milyar dolar yatırdı!

Toplam 20 milyar dolarlık Azeri sermayesini Türkiye’ye getiren Socar Türkiye’nin CEO’su Kenan Yavuz “Petkim olmasaydı, Star Rafinerisi; rafineri olamasaydı TANAP gerçekleşemezdi. Türkiye’nin en babayiğit şirketiyiz” dedi.

Türkiye Petrolleri Hatay'da rafineri kuruyor!

Tüpraş ’ ın ardından Petkim Aliağa ’ da rafineri yatırımına start verirken Türkiye Petrolleri de Hatay Dörtyol’da rafineri kurmak üzere çalışmalara başladı .

URTİM 17 milyar dolarlık Aliağa Star Rafinerisi projesine talip!

Bir çok önemli projede güvenlikli iskele sistemleriyle yer alan URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri A.Ş. şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

URTİM, Petkim'in Star Rafineri projesine iskele üretecek!

URTİM Kalıp ve İskele Sistemleri AŞ şimdi de Petkim'in Aliağa'da hayata geçireceği Star Rafineri'sinin güvenlikli iskele sistemlerinin üretimine talip oldu.

Star Rafinerisine 286 milyon dolar harcandı!

Azerbaycan, İzmir Aliağa ' daki Petkim Yarımadası ' nda yatırım çalışmaları devam eden STAR Rafinerisi için yılın 9 ayında yaklaşık 286 milyon dolar para harcadı...

Dünyanın rafineri ve petrokimya devleri İzmir'de buluşuyor!

STAR Rafinerisi projesi ile Türkiye 'nin özel sektör eliyle gerçekleştirilen ilk rafineri yatırımına ev sahipliği yapan İzmir, rafineri ve petrokimya sektörlerinin dünya devlerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Petkim Limanı’na ilk gemi Eylül 2015’te yanaşacak!

Azerbaycan petrol şirketi SOCAR’ın Aliağa’daki 5,6 milyar dolarlık yeni rafineri, liman ve nafta tesisi yatırımları sürüyor. 2018 yılında tamamlanacak yatırımların ilk halkası olan Petkim Limanı 2015’in Eylül ayında hizmete girecek.

Kenan Yavuz: Türkiye’ye 4 Petkim daha lazım!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, İzmir Aliağa’daki Petkim Yarımadası’nda devam eden rafineri, liman ve yenileme yatırımlarını enerji gazetecilerine yerinde anlattı. Yavuz, “Türkiye’nin dört Petkim’e daha ihtiyacı var” dedi

STAR Rafinerisi için 3.3 milyar dolarlık finansman sağlandı!

Azeri enerji devi SOCAR'ın İzmir'deki Petkim Yarımadası'nda başlattığı 10 milyar dolar tutarındaki STAR Rafinerisi için finansman desteği sağlandı. 3.3 milyar dolarlık finansman, en büyük ve en uzun vadeli kredi rekorunu kırdı...

Aliağa STAR Rafineri Projesi için 3,29 milyar dolarlık kredi sözleşmesi imzalandı!

TAR Rafineri AŞ'nin,STAR Rafineri Projesinin 3,29 milyar dolarlık proje finansmanı kredisinin temini için yerel ve uluslararası 23 ihracat kredi kuruluşu, ticari banka ve kalkınma bankası ile gerekli kredi sözleşmelerinin imzalandığı belirtildi.

petkim star rafineri Haberi

petkim star rafineri


Petkim'den yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin dolaylı ana hissedarı SOCAR Turkey Enerji A.Ş.'nin ana hissedarı olduğu STAR Rafineri A.Ş. tarafından Petkim Petrokimya Holding A.Ş. Aliağa Kompleksi sınırları içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Star Rafinerisinin finansmanının tamamlandığı yönünde haberler çıktığı öğrenilmiştir.


27.09.2013 tarihli özel durum açıklamamızda da belirtildiği üzere finansman konusundaki çalışmalar olumlu şekilde devam etmekte olup, finansman çalışmaları tamamlandığında kamuya bilgi...