29 / 04 / 2024

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan aldığı petrolü ikiye katladı!

Türkiye, Rusya'dan petrol ithalatını günlük 98 bin varilden 200 bin varile ulaştırdı. İndirimli petrol alan Tüpraş ve Star Rafineri kârlarını yükseltti. 



Batı’nın Moskova’ya uyguladığı yaptırımlar sonrasında, Rusya ve Türkiye başta enerji olmak üzere işbirliğini artırmak için hazırlanırken, Refinitiv Eikon verileri bu sene Türkiye’nin Rusya’dan petrol ithalatını ikiye katladığını ortaya koydu. 

Türkiye, Rusya dan aldığı petrolü ikiye katladı! 

Rusya’nın 24 Şubat’ta “özel askeri operasyon” ismini verdiği bir adımla Ukrayna’yı işgal etmesinden sonra  Batılı ülkelerden Rusya'ya karşı peş peşe yaptırımlar uygulanmıştı. 

Türkiye’nin bu yaptırımlara katılmaması Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret Rusya’daki faaliyetlerini durduran Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki şirketlerin oluşturduğu boşluğu Türk şirketlerin doldurmak için adım atmasıyla ciddi şekilde yükselmişti. 

Türkiye, Rusya dan aldığı petrolü ikiye katladı! 

Peki petrol ithalatı ne kadar arttı? İşte petrol ithalatındaki son durum...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön