18 / 05 / 2024

peyzaj mimarları platofmru

peyzaj mimarları platofmru

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şube Başkanı Özay Yerlikaya, İzmir'de Peyzaj Mimarlarına yönelik bir platform kuracaklarını belirterek, meslek ve kent adına önemli işler yapmak istediklerini söyledi.

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlara müjde! Zam ve tazminatla ilgili karar geldi! 

Devlet memuru statüsündeki peyzaj mimarı ve iç mimarlar ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda, bu statüde olan peyzaj mimarı ve iç mimarlar zam ve tazminat kapsamına dahil edildi. İşte detaylar...

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi'nden Kültürpark açıklaması!

Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi, Kültürpark için "Korunması konusunda mutabık kalınan yapılar dışında, tüm yapıların alandan ivedilikle uzaklaştırılması ve tüm inşaat faaliyetlerinden kaçınılması olmazsa olmazımızdır" açıklamasında bulundu.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Yapılan yasal düzenlemeler peyzaj mimarlarına yeni iş alanları doğurdu!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby yaptığı açıklamada yapılan yasal düzenlemelerle kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğduğunu söyledi.

Kentsel tasarım rehberinin hazırlanması gerekli!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Dilek Darby, yapılan yasal düzenlemelerin kentsel tasarım ve peyzaj mimarlarına yeni iş sahaları doğurduğunu açıkladı. 

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 10 Ocak 2017 tarihinde 29944 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Nevşehir Göreme’de peyzaj mimarları çalışma başlattı!

Nevşehir Göreme'de proje çalışması başlatan peyzaj mimarları hazırlayacakları proje ile hem göreme merkezini hem de vadileri yeniden canlandırmayı hedefliyor.

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliği değişikliği!

TMMOB peyzaj mimarları odası ana yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik, 8 Şubat 2016 tarihinde 29618 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelik kapsamında yapılan değişiklikler...

Hatay Sevgi Parkı yenileniyor!

Uğradığı sel felaketinin ardından uzun yıllar atıl durumda kalan Sevgi Parkı, Hatay Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığında görevli peyzaj mimarlarının hazırladığı yenileme projesi ile adeta yeniden doğacak.

Eyüp Belediyesi TMMOB ile işbirliği yapacak!

Eyüp Belediyesi ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İstanbul Şubesi aralarında “Sağlıklı Kentleşme ve Nitelikli Yapılaşma İçin Ortak Mesleki Denetim ve Teknik İşbirliği Protokolü”, Belediye Başkanı Remzi Aydın tarafından imzalandı

Gaziosmanpaşa Belediyesi`nden sağlıklı kentleşme protokolü!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Peyzaj Mimarları Odası ile sağlıklı kentleşmeyi sağlamak için bir protokol imzaladı, imzalanan protokol ile sağlıklı kentleşme ve nitelikli yapılaşma için ortak mesleki denetim ve teknik işbirliği sağlanması amaçlanıyor.

Keçiören Belediyesi En Güzel Balkon yarışması sonuçlandı!

En Güzel Balkon, Pencere ve Bahçe Yarışması’nın jüri başkanlığını Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak üstlenirken, Ankara Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü ve TMMOB Peyzaj Mimarları Odası temsilcilerinden oluşan jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı.

Kuş Cenneti projeleri görücüye çıktı!

Samsun’un Bafra ilçesindeki Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde düzenlenen 'Peyzaj Mimarları Odası Genç Yaz Okulu Projesi'ne katılan öğrencilerin hazırladığı projeler, Samsun Büyükşehir Belediyesi Kent Müzesi bahçesinde sergilendi.

peyzaj mimarları platofmru Haberi

peyzaj mimarları platofmru

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi tarafından kentte görev yapmakta olan kamu yöneticileri, akademisyenler ve şube üyelerinin katıldığı bir işbirliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkan Yerlikaya, ortak çalışma kültürünün yaygınlaşması ve yanlış uygulamaların önüne geçilmesi için çalışacaklarını kaydetti. Yerel seçimlerin geçmesi ve Planlı Alanlar Tip İmar Planlarfnın çıkması sonrasında çalışmalarda gerilemeler olduğunu kaydeden Başkan Yerlikaya, "Maalesef mimarlarımızın bir kısmı para kaynağı olarak görüp mesleği ortaya çıkarmak yerine günü kurtarmaya yönelik ürünler ortaya koydular. İkinci sorumluluk da kamu ayağında yaşandı. Burada takip yapamadık. Ayrıca Planlı Alanlar Tip İmar Planları sorunlara tuz biber oldu. Birbirimizle çalışmalarımızı paylaşarak bir platform oluşturalım. Bu platform ile mesleğimiz adına daha çok çalışma yapmak istiyoruz" diye konuştu. 

M 'Birlikte güçlüyüz' Peyzaj Mimarları Odası Genel Başkanı Ayşegül Ibici...