28 / 04 / 2024

Phaselis kalıntı

Phaselis kalıntı

Arkeolojik kalıntıların 1. derece sit alanı dışına da uzandığı tespit edildi. Sit alanının genişletilmesi için çalışma yürütülüyor. Otele tahsisli alanda ise antik bir çiftlik yapısının uzantıları belirlendi

Narenciyede kalıntı sorunu kalmayacak! Üreticilere 8 bin sinek tuzağı dağıtıldı!

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, biyoteknik ve biyolojik mücadele ve İyi Tarım Uygulamalarının organik ve kalıntısız üretimin temeli olduğunu belirterek, “Bütün zararlılarla hemen ilaçla mücadele etmemeliyiz” ifadesini kullandı.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Kadıköy'de otel inşaatında tarihi kalıntılar bulundu!

Kadıköy'de 21 katlı bir otel inşaatının temel kazısı sırasında tarihi kalıntılar bulundu. Zeminin hemen birkaç metre altında bulunan kalıntıların 2 bin yıllık olduğu düşünülüyor.

Üsküdar’daki İSKİ kazısında mimari kalıntılar bulundu!

Üsküdar’daki İSKİ kazı çalışmasında asfaltın 1 karış altından Osmanlı döneminden kalma konut, dükkân gibi mimari kalıntılar bulundu.

Kamu düzenini bozacak kültür varlıkları kalıntıları kaldırılabilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun kültür varlığı kalıntılarına ilişkin ilke kararı bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Muğla Milas’ta inşaat kazında tarihi kalıntılar bulundu!

Muğla'nın Milas ilçesinde bir inşaatın temel kazısında tarihi oda mezar kalıntıları çıktı. Kazı alanında çalışma başlatıldı.

Bursa İznik'teki sondaj çalışmalarında hamam kalıntıları bulundu!

Bursa İznik'te inşaat sondajı yapıldığı sırada Roma Dönemi'ne ait bir evin hamam kalıntıları ortaya çıktı. Çıkan hamam kalıntılarında 2 metre genişliğinde geometrik bezeneklerin olduğu yer mozaiği bulundu.

Bilecik'teki dönüşüm çalışmalarında tarihi kalıntılar bulundu!

Bilecik'te kentsel dönüşüm çalışmalarında SGK binasının hemen yanında bulunan bir alanda yıkım çalışması sonrası hareketli dakikalar yaşandı. Eski bir binada yıkım işlemi yapılırken, temelde tarihi kalıntılar bulundu.

TANAP çalışmaları Roma Dönemi'ne ait kalıntılar yüzünden durduruldu!

Azerbaycan doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak TANAP kapsamında Gölbaşı'nda boruların döşenmesi sırasında Roma Dönemi'ne ait kalıntılar bulunması nedeniyle çalışmalar durduruldu.

Düzce Konuralp'te altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor!

Konuralp'in 2. derece sit alanında altyapı görüntüleme çalışmaları yapılıyor. Jeoradar yöntemiyle gerçekleştirilen çalışmalarla Batı Karadeniz'in tek antik kenti olma özelliği taşıyan Konuralp'teki arkeolojik kalıntılar tespit ediliyor.

Yassıada'daki otel inşaatı arkeolojik kalıntılara zarar veriyor!

Yassıada'daki otel inşaatının adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denild

Çanakkale Lapseki'de tarihi temel kalıntıları ortaya çıktı!

Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde depreme dayanıksız olduğu için yıkılan okul binasının yerine yenisinin yapılması için sondaj kazıları başlatıldı. Çalışmalar sırasında tarihi temel kalıntıları ortaya çıktı

Phaselis kalıntı Haberi

Phaselis kalıntı

Phaselis Antik Kenti'nin bitişiğine yapılmak istenen otel projesinin iptali için açılan davalar sürerken, antik kentin yer aldığı arazide Akdeniz Üniversitesi'ne bağlı Akdeniz Uygarlıkları Araştırma Enstitüsü bünyesinde yapılan arkeolojik çalışmalar kente ilişkin önemli bulguları açığa çıkardı.  Antik kentte yapılan yüzey araştırmaları  arkeolojik kültür varlıklarının 1. derece sit alanı dışına da uzandığını ortaya koyuyor. Antik çağda konaklama yeri olarak bilinen 'Mansio' yapı kalıntılarının yer aldığı 1. derece arkeolojik sit alanının dışında Phaselis ile Olympos arasındaki Likya Yolu'na ait kalıntıların yanı sıra çiftlik yapıları, teraslar, lokal yapı kalıntıları tespit edildi. 1. derece sit sınırının genişletilmesi için Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'na araştırma ekibi tarafından yeni başvuru yapıldı. Rixos'a otel projesi için tahsis edilen 878 parseldeki kalıntıları tespit etmek için yapılan jeo-magnetik alan...