28 / 07 / 2024

pierre loti isim değişikliği

pierre loti isim değişikliği

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Pierre Loti Tepesi isminin değişmesi için mektupla başvuruda bulunmuştu ve tepkileri üzerine çekmişti. İsim değişikliği konusunda son sözü İstanbul Büyükşehir Belediyesi söyleyecek

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik ihalesi iptal!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kadir Topbaş döneminde planlanan bir proje için daha iptal kararını açıkladı. 

Ankara Sincan kura sonucu isim listeleri!

Ankara Sincan kura sonucu isim listeleri açıklandı. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon şeklinde daire tipleri sunuluyor. 

Türklerin Senegal'de inşa ettiği havalimanında isim krizi!

Türk firmalar tarafından Senegal'in Dekar şehrinde inşa edilen havalimanında isim krizi yaşanıyor. Yeni havalimanının yıl sonunda açılması planlanıyor...

13 Kasım TOKİ Kayseri kura sonucu isim listesi!

13 Kasım TOKİ Kayseri kura sonucu isim listesi açıklandı. 122 konut için kura çekimi bugün saat 10:00'da gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Alsancak Stadı’na isim önerisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Alsancak Stadı ile ilgili isim önerisinde bulundu Göztepe’nin İzmir sporuna büyük ivme getirdiğini söyleyen Erdoğan, spor gündemi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda 2. ihale bekleniyor!

2 kilometre uzunluğundaki Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nda ikinci ihalenin açıklanmasını bekleniyor. 

Maşuk 5. Bölge 1. Etap kura sonucu 2+1 isim isim tam liste!

1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daire seçenekleri sunulan 10 Ekim Şanlıurfa Maşuk TOKİ'de kura sonuçları belli oldu. İşte isim isim tam liste...

Maşuk 5. Bölge 1. Etap kura sonucu 2+1 isim listesi!

Maşuk 5. Bölge 1. Etap kura sonucu 2+1 isim listesi henüz belli olmadı. Proje kapsamında 1 oda 1 salon ve 2 oda 1 salon daireler bulunuyor. 

TOKİ Kayaşehir 1+1 kura sonuçları isim isim liste!

Toplam 39 bin 179 başvuru gelen TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde 1+1 kura çekilişi dün yapıldı. İşte TOKİ Kayaşehir 1+1 kura sonuçları isim isim liste...

TOKİ Kayaşehir 1.892 konut kura sonuçları isim isim!

Konut fiyatlarının 144 bin 755 TL'den başladığı TOKİ Kayaşehir 2017 projesinde 2 oda 1 salon dairelerin kazananları belli oldu. İşte TOKİ Kayaşehir 1.892 konut kura sonuçları isim isim...

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın!

Eyüp-Pierre Loti-Miniatürk Teleferik Hattı'nın ihalesi yarın saat 11:30'da gerçekleştirilecek. 420 günde tamamlanması planlanan hattın saatte bin 500 yolcu taşıması bekleniyor.

İstanbul'a 10 yeni teleferik hattı geliyor!

İBB, 2019 yılı ve sonrasında 10 teleferik hattı inşa etmeyi planlıyor. İBB, Eyüp - Pierre Loti - Miniatürk Teleferik Tesisi için 21 Eylül'de ihaleye çıkılacak.

Muğla Menteşe TOKİ kura sonuçları isim listesi 948 konut!

Muğla Menteşe TOKİ kura sonuçları isim listesi 948 konut henüz açıklanmadı. Projede yer alan konutların fiyatları 145 bin 364 TL'den başlıyor.

pierre loti isim değişikliği Haberi

pierre loti isim değişikliği


AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, Pierre Loti'nin adını  'İdris-i Bitlisi' olarak değiştirilme talebinde bulunmuştu. Tepenin isminin 'İdris-i Bitlisi' olarak değiştirilmesini isteyen AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler, beklenen başvurusunu mektupla yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a mektup gönderen Kiler şunları yazdı:


Tepenin adı, 1934 yılına kadar İdris Köşkü veya İdris-i Bitlisi tepesi olarak geçmektedir. Amacımız, bu ismin iade edilmesi.


Loti'nin bazı kaynaklarda 'Türk dostu' olarak anılmasına karşın, bazı kaynaklarda da 'ajan' olarak nitelendirildiğine dikkat çeken Kiler, 'İsmin değiştirilmesi, ecdadımıza karşı en büyük sorumluluklarımızdan biri ifadesini kullandı. 


AK Partili Kiler, mektubuna İdris-i Bitlisi hakkında yapılan çalışmalar ve yazılan kitaplardan oluşan bir de kaynakça listesi de...