04 / 05 / 2024

pilvak

pilvak

İSTANBUL Esenyurt’ta, teslim edilmeyen konutlar ile ilgili yürütülen soruşturmalardan en büyüğü tamamlandı. 263 kişi ve kurumun mağdur olarak yer aldığı davada, 30 kişi sanık olarak yargılanacak.

pilvak Haberi

pilvak

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Talip Kalkan’ın hazırladığı iddianame, Bakırköy 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde yapılacak.


MAĞDURLAR BİR ARAYA GELDİ

Davada, Saylan İnşaat Konut Mağdurları Derneği, Babil Kuleleri Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği, Taç Mahal Gayrimenkul Sahipleri Dayanışma Derneği, Türkiye Havayolu Pilotları Eğitim Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (PİLVAK) ile birlikte 259 kişi mağdur sıfatı ile yer aldı.


ESKİ DAİRE BAŞKANI İLK SIRADA

30 sanıklı davanın bir numaralı sanığı Bilal Demir olarak yer aldı. Demir, kapatılan İstanbul İl Özel İdaresi’nde İnsan Kaynakları Daire Başkanı olarak görev yapıyordu. Demir’in yanı sıra kızları Ayşe Didem Demir, Zeynep Hilal Demir, ağabeyi Fevzi Demir, Osman Turan, Cemal-Süleyman Sağlam, Taha ve Necati Aktülün, PİLVAK eski başkanı Erhan Çakmak, PİLVAK eski çalışanı Fevzi Ağırbaş, Mehmet...