11 / 08 / 2024

pimtaş

pimtaş

Gölet, arıtma, sulama, akvaryum, aquapark tesisatları için her türlü plastik boru ve ek parçasını üreten ve 55 ülkeye ihracat yapan Pimtaş, artık hammaddesini de üretme karan aldı.

Dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz!

Pimtaş'ın kuruluşu olan HGT Tarım tarafından hayata geçirilecek olan dikey tarım fabrikasında çalışmalar tam gaz devam ediyor. Fabrika, 1 milyon metrekare büyüklüğündeki alanda ve yüzde 100 yerli ve milli olanaklarla hayata geçirilecek.

1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kurulacak!

Pimtaş'ın kuruluşlarından HGT Tarım, artan taze ve organik gıda talebini karşılamak için 1 milyon metrekarelik dikey tarım fabrikası kuruyor. PİMARGE ve Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak sürdürülen dikey tarım projesinde çalışmalara start verildi.

Pimtaş hammaddesini de kendi üretecek!

Gölet, arıtma, sulama, akvaryum, aquapark tesisatları için her türlü plastik boru ve ek parçasını üreten ve 55 ülkeye ihracat yapan Pimtaş, artık hammaddesini de üretme karan aldı.

pimtaş Haberi

pimtaş

Üretim esnasında oluşan ve sektörde 'yolluk' olarak tabir edilen üretim atıklarını geri kazanmak için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan da (MARKA) destek alan isim, mart ayında devreye alacağı yeni yatırımıyla yurtdışındaki rakiplerine karşı lokasyon ve maliyet avantajı sağlayacak. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEPOSB) 10 bin metrekarelik alanda yaklaşık 4 milyon dolara inşa edilecek tesiste, üretim tamamen otomasyona dayalı, el değmeden gerçekleştirilecek. Ayrıca bugüne kadar çöpe giden yüzde 13'lük üretim artığı da ekonomiye kazandırılacak. 


Pimtaş Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tahmaz, plastik sektörü temsilcileri için hammaddenin büyük sorun teşkil ettiğini, bu özellikte ürün üreten firmaların hammaddeyi ağırlıklı olarak ! İtalya'dan temin ettiğini belirtti. Tahmaz, söz konusu durumun sektör temsilcileri için özellikle , zaman konusunda sıkıntı yarattığını vurguladı. 


Avrupa'nın kalbinde söz sahibi

Pimtaş'ın üretim teknolojisinde...