11 / 08 / 2024

Pimtaş hammaddesini de kendi üretecek!

Pimtaş hammaddesini de kendi üretecek!

Gölet, arıtma, sulama, akvaryum, aquapark tesisatları için her türlü plastik boru ve ek parçasını üreten ve 55 ülkeye ihracat yapan Pimtaş, artık hammaddesini de üretme karan aldı.



Üretim esnasında oluşan ve sektörde 'yolluk' olarak tabir edilen üretim atıklarını geri kazanmak için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan da (MARKA) destek alan isim, mart ayında devreye alacağı yeni yatırımıyla yurtdışındaki rakiplerine karşı lokasyon ve maliyet avantajı sağlayacak. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEPOSB) 10 bin metrekarelik alanda yaklaşık 4 milyon dolara inşa edilecek tesiste, üretim tamamen otomasyona dayalı, el değmeden gerçekleştirilecek. Ayrıca bugüne kadar çöpe giden yüzde 13'lük üretim artığı da ekonomiye kazandırılacak. 


Pimtaş Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tahmaz, plastik sektörü temsilcileri için hammaddenin büyük sorun teşkil ettiğini, bu özellikte ürün üreten firmaların hammaddeyi ağırlıklı olarak ! İtalya'dan temin ettiğini belirtti. Tahmaz, söz konusu durumun sektör temsilcileri için özellikle , zaman konusunda sıkıntı yarattığını vurguladı. 


Avrupa'nın kalbinde söz sahibi

Pimtaş'ın üretim teknolojisinde benimsemiş olduğu uluslararası normlar sayesinde en zor pazarlardan biri olarak kabul edilen Almanya'da dahi söz sahibi konumuna geldiğini ileri süren Tahmaz, hammadde yatırımıyla birlikte çok * daha fazla pazara ulaşacaklarını söyledi. 12 bin ton olan mevcut kapasitenin yılbaşından sonra j 18 bin tona, 2015'te ise iki katma çıkacaklarını açıklayan Tahmaz, "Önümüzdeki yıl hizmet verdiğimiz ülke sayısını 55'den 90'a çıkaracağız. Şu an yüzde 40 olan dış pazar payımızı ise yüzde 65 yapacağız. İnşaat, tarım, turizm alanlarında büyümeye devam edeceğiz. Endüstriyel hareketliliğin olduğu bölgeleri yakın takibe aldık. 

Örneğin tarımsal alanda Afrika, endüstri alanında Türki Cumhuriyetler ve Kuzey Irak, diğer alanlarda ise Rusya, Ukrayna ve Arap ülkelerinin yakın takipçisiyiz" diye konuştu. 


Tarım sektöründe yoğunlaştıklarının altını çizen Tahmaz, Bilecik Osmaniye'de bir tesis kurma projelerinin olduğunu açıkladı. Kısa süre önce beyaz eşya ve otomotiv sektörüne de hizmet vermeye başladıklarını anımsatan Tahmaz, sahip oldukları bilgi ve birikimi bu sektörlere de taşımak istediklerini söyledi. Uluslararası ^ birçok otomotiv markasıyla işbirliğine girdiklerini anlatan Tahmaz, ISO/TSİ6949 Beyaz Eşya Belgesi için de başvuruda bulunduklarını kaydetti. Tahmaz, şunları söyledi: "Bu iki sektörle ilgili pazar araştırma ve ürün Ar-Ge çalışmalarımız devam ediyor. Ham madde üretim fabrikamız faaliyete geçtiğinde ise tüm dünyaya hem kalitesi hem de fiyatıyla rekabet edecek ürünler satacağımıza ve ülkemizin ihracatına büyük katkı sunacağımıza ina- ( nıyorum." 


Mehtap AKBAŞ ÇİFTÇİ/Dünya Gazetesi


Geri Dön