11 / 08 / 2024

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi

Gölet, arıtma, sulama, akvaryum, aquapark tesisatları için her türlü plastik boru ve ek parçasını üreten ve 55 ülkeye ihracat yapan Pimtaş, artık hammaddesini de üretme karan aldı.

Beyaz eşya ve giyime zam gelmeyecek! İşte nedeni

Zincir marketlerde start alan ‘fiyat sabitleme’ genişliyor. Giyim, beyaz eşya ve plastikçiler de fiyat sabitleyecek. İşte tüm detaylar...

Zincir marketlerdeki indirim kampanyası dalga dalga yayılıyor! Sıra o sektörlere de geldi... Duyan inanmıyor!

Zincir marketlerde başlayan 'fiyat sabitleme' kampanyası dalga dalga yayılıyor. Sırada giyim, beyaz eşya ve plastikçiler var. Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde stokları eritme yarışı başladı.

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen OSB'ye mahkemeden dur kararı!

Tekirdağ Ergene'de yapılmak istenen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için Tekirdağ 1. İdari Mahkemesi’nde görülen davada yürütmeyi durdurma kararı alındı. TMMOB Tekirdağ Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Cemal Polat, konuya ilişkin konuştu.

Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı!

Gebze Kimya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde inşa edilecek olan Beta Kimya AŞ GEBKİM Kampüsü'nün temeli atıldı.

Gebze Özbekistan’a ikinci OSB’yi kuracak!

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB), OSB yatırımlarını hızlandırdı. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 5 milyon metrekare alana sanayi bölgesi kuran GOSB, 150 milyon dolara mal olacak yatırımın ilk etabı tamamladı.

Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nı bakanlık yapacak!

Kocaeli'de inşaatına başlanılması planlanan Gebze Organize Sanayi Bölgesi (OSB)-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımını Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Menemen Plastik İhtisas Organize’de sadece iki parsel kaldı!

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlar devam ediyor. Bölgenin 14 parselinde ise üretim hız kesmeden devam sürüyor. 

Gebze'de paralarını alamayan inşaat işçileri intihara kalkıştı!

Gebze'nin Tatlıkuyu Mahallesi'nde yan yol üzerinde bulunan gençlik merkezi inşaatında işçiler paralarını alamadıklarını iddia ederek intihara kalkıştı.

Gebze-Darıca Metro Hattı'nın temeli atıldı!

Kocaeli metrosunun ilk adımı olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi-Darıca Sahil Metro Hattı'nın temel atma töreni gerçekleştirildi...

Tümray Plastik'in Gebze fabrikası icradan satılıyor!

Kocaeli’nin Gebze ilçesinde Tümray Plastik’e ait olan bir fabrika 24.7 milyon TL muhammen bedelle icradan satılığa çıkarıldı.

PAGDER&ASLAN OSB'de ikinci etap satışları başladı!

Plastik sektörünün Kırklareli Vize’deki yeni üretim üssü PAGDER&ASLAN Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde ikinci etap satışları başladı.

Smart Energy, Gebze OSB'de fabrika kuracak!

Türk solar şirketi Smart Energy Group ve Çinli Phono Solar Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde 1200 MW kapasiteli güneş paneli fabrikası inşa edilecek. Yatırım için arsa arazi sorunu olmadığı açıklandı.

Gebze Denizli Göleti'nin gövdesi yükseltilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, Gebze ilçesindeki organize sanayi bölgeleri ile üst kesimlerinde yer alan mahallelerin içmesuyu ihtiyacının bir kısmını karşılamak için kullandığı Denizli göleti gövdesinin yükseltilmesi için çalışmalara başladı.

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Haberi

Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi

Üretim esnasında oluşan ve sektörde 'yolluk' olarak tabir edilen üretim atıklarını geri kazanmak için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan da (MARKA) destek alan isim, mart ayında devreye alacağı yeni yatırımıyla yurtdışındaki rakiplerine karşı lokasyon ve maliyet avantajı sağlayacak. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEPOSB) 10 bin metrekarelik alanda yaklaşık 4 milyon dolara inşa edilecek tesiste, üretim tamamen otomasyona dayalı, el değmeden gerçekleştirilecek. Ayrıca bugüne kadar çöpe giden yüzde 13'lük üretim artığı da ekonomiye kazandırılacak. 


Pimtaş Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tahmaz, plastik sektörü temsilcileri için hammaddenin büyük sorun teşkil ettiğini, bu özellikte ürün üreten firmaların hammaddeyi ağırlıklı olarak ! İtalya'dan temin ettiğini belirtti. Tahmaz, söz konusu durumun sektör temsilcileri için özellikle , zaman konusunda sıkıntı yarattığını vurguladı. 


Avrupa'nın kalbinde söz sahibi

Pimtaş'ın üretim teknolojisinde...