28 / 04 / 2024

Menemen Plastik İhtisas Organize’de sadece iki parsel kaldı!

Menemen Plastik İhtisas Organize’de sadece iki parsel kaldı!

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırımlar devam ediyor. Bölgenin 14 parselinde ise üretim hız kesmeden devam sürüyor. 



Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (MPİOSB) ekonomik zorluklara rağmen yatırımlar devam ediyor. En küçüğü 2 bin 500, en büyüğü ise 80 bin metrekare olmak üzere toplam 41 sanayi parselinden oluşan MPİOSB’nin 14 parselinde ise üretim hız kesmeden sürüyor. Çok kısa bir süre sonra üretime başlayacak olan 6 tesisle birlikte istihdamın 2 bin 500’e çıkması, tüm parsellerde üretimin başlamasıyla da 5 bin kişi olması hedefleniyor. 39 parselin sanayiciye tahsis edildiği bölgede kalan 2 parsel ise yarım yapmak isteyen plastikçileri bekliyor.

 Menemen Plastik İhtisas Organize’de sadece iki parsel kaldı!

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; MPİOSB Yönetim Kurulu Başkam Salih Esen, Türkiye’nin tek plastik ihtisas organize sanayi bölgesi olmaları nedeniyle ön plana çıktıklarım dile getirdi. Esen, “Buraya yatırım yapan plastik üreticisinin diğer bölgelerde yatırım yapanlara göre daha fazla avantajı bulunuyor. İzmir’de plastik sektörü teşvik yönünden desteklenmeyen sektörler arasında yer almasına rağmen, MPİOSB’de plastik yatırım yapan sanayici ihtisas özelliğimizden dolayı teşviklerden yararlanabiliyor” dedi.

ARITMA TESİSİ YAKINDA

Kurdukları modern altyapı sistemleriyle diğer OSB’lere örnek olduklarım bildiren Esen, şöyle devam etti: “Bu başarıyı en son teknolojilerin kullanıldığı arıtma tesisinin de devreye alınmasıyla bir üst seviyeye çıkartmayı planlıyoruz. Arıtma tesisimiz yaklaşık 2 ay sonra devreye girecek. Diğer bölgelerde olmayan yeni ve güncel bir sistemle arıtma tesisimiz yapılıyor. İnanıyorum ki tüm Ege Bölgesi’ne örnek olabilecek bir arıtma tesisi inşa etmiş olacağız. Arıtma tesisimizin tamamlanmasından sonra altyapımız yüzde 100 oranında tamamlanmış olacak.”


Geri Dön