29 / 04 / 2024

Menemen Plastik İhtisas OSB'nin temeli 2014'te atılacak!

Menemen Plastik İhtisas OSB'nin temeli 2014'te atılacak!

Türkiye'nin alanında ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olarak 2014’ün ilk çeyreğinde temelleri atılacak Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, yabancı sermayeli iki önemli kuruluş yerini alacak....




Türkiye'nin alanında ilk ihtisas organize sanayi bölgesi olarak 2014’ün ilk çeyreğinde temelleri atılacak Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde, yabancı sermayeli iki önemli kuruluş yerini alacak. Bunlara 30 bin ve 20 bin metrekarelik yerler ayrılması konusunda mutabakat sağlanan bölgede yatırım yapılacak parsellerin hepsi inşaata hazır hale getirildi. Bölgenin enerji ihtiyacını karşılayacak yer altı nakil hattı şebekesinin çalışmalarına da hız verilerek, yıl sonunda kullanılabilecek durumda olacağı belirtildi. Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetim Kurulu Danışmanı Metin Ersan, teknik altyapı çalışmalarının inşaatına yeni yılın ilk çeyreğinde başlanması kararlaştırılan bölgede, 1,5 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.


Enerji, doğalgaz, temiz su dağıtım ve pis su toplama şebekelerinin yapımında sona yaklaştıklarını bildiren Menemen Plastik İhtisas OSB Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, bir an önce faaliyete geçmesi için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti. Esen, “Menemen OSB, plastik sanayisinde faaliyet gösteren firmalar için bulunmaz bir nimet. Yatırımcılara çok önemli avantajlar sağlıyor. 20 bin ve 5 bin metrekarelik parsellerde çok az sayıda yerimiz kaldı. Altyapı çalışmalarımız 1,5 yılda tamamlanacak, bu çok olumlu bir süre. Böylelikle isteyen sanayicilerimizin inşaatlarına bir an evvel başlamalarının da önü açılmış olacak. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Menemen Belediye Başkanımız Tahir Şahin, Müteşebbis Heyeti Başkanı Erdoğan Çiçekçi’nin özverili çabaları bizi başarıya daha hızlı taşıyor.” dedi.


Plastik sanayisinin en önemli hammadde temin merkezi olan Aliağa Petkim, İZBAN hattı, İzmir-Çanakkale karayolu, Aliağa çevresindeki limanlarla birlikte  İzmir  Alsancak Limanı'na yakınlığı ile öne çıkan Menemen Plastik İhtisas OSB için İzmir Büyükşehir ve Menemen belediyelerinin bağlantı yolu projesi hazırladığını kaydeden Salih Esen, “Sosyal alanları, idare binaları, altyapısı, arıtma tesisleriyle ülkemiz, örnek bir organize sanayi bölgesine kavuşacak. Çevreye zarar vermeyen, baca gazı çıkarmayan bir üretim alanı olan bölgemiz, ilk etapta 5 bin kişiye istihdam ve ülke ekonomisine katma değer sağlayacak.” şeklinde konuştu.


Haberler


Geri Dön