28 / 04 / 2024

Kınık Hastanesi'nin temeli bu ay atılacak!

Kınık Hastanesi'nin temeli bu ay atılacak!

İzmir'de devlet hastanesi olmayan nadir ilçelerden biri olan Kınık, hastaneye kavuşuyor.Kınık Hastanesi'nin temeli bu ay atılacak.



İzmir'de devlet hastanesi olmayan nadir ilçelerden biri olan Kınık, hastaneye kavuşuyor. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, ilçeye bağlı Poyracık Mahallesi'nde 14 bin 250 metrekarelik alanın devlet hastanesi için tahsis edildiğini hatırlatarak, "25 yataklı Kınık Devlet Hastanesi'nin ihalesi yapıldı. Bir ay içinde temelinin atılmasını bekliyoruz. Hastanenin tamamlanmasıyla Kınıklılar artık en küçük müdahaleler için Bergama veya Soma'ya gitmek zorunda kalmayacak" dedi.


İhalesi 2 Mayıs'ta yapıldı


Kınık Devlet Hastanesi ihalesinin 2 Mayıs'ta yapıldığını hatırlatan Başkan Doğruer, ihaleyi FEY İnşaat'ın kazandığını söyledi. Sağlık Bakanlığı tarafından yerinde görmek için önceki gün araziye yer teslimine gelindiğini kaydeden Doğruer, "Bir ay içinde hastanemizin temeli atılacak. 400 günde de bitecek. Hastanemiz 3 katlı olacak ve 6 bin 200 metrekare kapalı alana kurulacak. İçinde 10 yataklı revir, röntgen ünitesi, laboratuvarlar, 25 yataklı servis, ameliyathane, doğum servisi, yoğun bakım, hemodiyaliz ünitesi, diş polikliniği, dahiliye, çocuk, kadın doğum, genel cerrahi poliklinikleri bulunacak" dedi. 30 Mart yerel seçimlerinde Kınıklılara sözünü verdiği devlet hastanesinde çalışmaların başlayacak olmasından büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren Doğruer, "Bir aksilik olmazsa 25 yataklı devlet hastanemiz 2017 yılında Kınık halkına hizmet verecek. İşlemler şu an kademe kademe ilerleyecek" dedi.


"SÖZÜMÜZÜ TUTMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ"


Bir doktor olarak Kınık'ın hastaneye ne kadar ihtiyacı olduğunu seçim döneminde de anlattığını hatırlatan Doğruer, şöyle devam etti: "Kınık'a yapılacak tüm yatırımlar önemli. Ancak sağlık alanındaki yatırımlar daha da önem kazanıyor. Kınıklılara sözümüz olan bu yatırımın takipçisi olan herkese teşekkür ediyorum. Verdiğimiz sözleri tutmanın gururunu yaşayacağız. AK Parti, Kınık'a her alanda unutulmaz projelerle imzasını atacak. Bizlere destek olan başta Başbakanımız Binali Yıldırım olmak üzere bakanlarımıza teşekkür ediyoruz."


Yeni Asır 


Geri Dön