11 / 08 / 2024

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlandı: İmar planları sil baştan! 

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlandı: İmar planları sil baştan! 

Bayraklı Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Körfez ve Org. Nafiz Gürman mahallelerini kapsayan yaklaşık 612 hektarlık alanda yapılacak planlama çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...



İzmir Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, 6 mahalleyi kapsayan 612 hektarlık alandaki kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde, yerinde incelemeler yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. 

Teknik ekibiyle saha çalışması gerçekleştiren Önal, "Bayraklı'yı daha güvenli, daha modern yapılara sahip bir yer haline getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Her şey daha güzel bir Bayraklı için" diye konuştu. 

İzmir de kentsel dönüşüm hızlandı: İmar planları sil baştan! 

Bayraklı Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde  Soğukkuyu, Postacılar, Onur, Yamanlar, Körfez ve Org. Nafiz Gürman mahallelerini kapsayan yaklaşık 612 hektarlık alanda yapılacak planlama çalışmalarını hızlandırdı. 

Mevcut imar planlarının güncelliğini yitirmesi, yetersiz kentsel donatı alanları ve ulaşım sisteminin eksikliklerini gidermek amacıyla süren incelemeler kapsamında saha çalışması yapan Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, bölgede  imar plan çalışmaları için değerlendirmelerde bulundu. 

Mahallelerde ilçe sakinleriyle de bir araya gelen Başkan Önal, yapılacak çalışmalara ilişkin de bilgi aktardı ve bölgedeki mevcut sorunlar detaylı şekilde analiz edilerek yeni bir planlama modeli üzerinde çalışmaların yapılacağına dikkat çekildi. 

İzmir de kentsel dönüşüm hızlandı: İmar planları sil baştan! 

Proje çerçevesinde bölgedeki riskli yapıların modern ve depreme dayanıklı binalara dönüştürülmesi planlanıyor. Ayrıca, yeşil ve sosyal donatı alanlarının artırılması, ulaşım ağının iyileştirilmesiyle ilçe sakinlerine daha konforlu bir yaşam sunulması hedefleniyor. 

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu ve" Bölgede güvenli ve modern yaşam alanları oluşturmak için donatı alanlarını artırmak, ulaşımı geliştirmek ve riskli yapıları vatandaşlarımızın da desteğiyle dönüştürmek istiyoruz. Kentsel dönüşüm, Bayraklı'nın geleceği için büyük önem arz ediyor. Teknik ekibimizle yapılan incelemeler sonrası yeni bir planlama modeli hazırlayacağız. Bayraklı'yı hep birlikte daha güvenli ve yaşanabilir bir ilçe haline getirmek için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi. 

Kira kontratları e-Devlete geçti: Peki nelere dikkat edilmeli? 

Milli Emlak, iki şehirde 25 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve arazi satıyor! 

İstanbul ve Marmara'da depremle sınavı olan şehirlerin acilen yenilenmesi gerekiyor!


Geri Dön