11 / 08 / 2024

pimtaş hammadde

pimtaş hammadde

Gölet, arıtma, sulama, akvaryum, aquapark tesisatları için her türlü plastik boru ve ek parçasını üreten ve 55 ülkeye ihracat yapan Pimtaş, artık hammaddesini de üretme karan aldı.

Kurban derisinden ekonomiye 5 milyar liralık katkı!

3-4 milyar dolarlık ihracat değerine ulaşan Türkiye deri sanayi, hammadde ihtiyacının yüzde 15’ini kurban derilerinden karşılıyor. Ekonomiye 5 milyar TL katma değer yaratan kurban derilerinde potansiyelin daha yüksek olduğu belirtiliyor.

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

Dünya genelinde yükselen enflasyon ve hammadde tedariğinde yaşanan sorunlar mobilya üretiminde de maliyetleri olumsuz etkiliyor. Özellikle lüks segmentte ve yurt dışı pazarlara yönelik çalışan mobilyacılar, fiyatların araba, hatta neredeyse ev fiyatları ile yarışır hale geldiğini belirtiyor.

Fiyatlar zamlandı ama piyasada otomobil bulunamıyor!

Çip krizi, hammadde ve taşıma maliyetlerinin artışı  dünyanın genelinde otomobil fiyatlarının yükselmesini tetiklerken, Türkiye'de ise bunlara ek olarak döviz kurları ve enflasyonun eklenmesiyle otomobil fiyatlarına fahiş oranda zam geldi. Buna karşın bayilerde araç bulunamıyor.

Erdemir'den 550 milyon dolarlık yatırım kararı

Erdemir yapacağı pelet yatırımı ile önemli hammadde kaynaklarından birinde, kendine yeterlilik oranını yükseltecek ve yıllık karını 200-250 milyon dolar civarında artıracak.

Toyota Corolla 9 ayda ne kadar zamlandı? İşte fiyat farkı! Corolla 3 Ekim 2022 fiyat listesi

Araç fiyatları, son birkaç yılda peş peşe gelen zamlarla birlikte büyük bir değişime uğradı. Korona virüs salgınıyla birlikte devam eden çip tedariği krizine, hammadde ve taşıma maliyetlerindeki artış da katılınca tüm dünyada birçok ürün gibi otomobil fiyatları da fahiş fiyatlara yükseldi.

Otomobillerde KDV ödenmeseydi fiyatlar nasıl olurdu? Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi

Kurdaki artış ile birlikte otomobil fiyatları da artarken yaşanan tedarik sıkıntıları ve hammadde problemi ile birlikte araç sahibi olmak artık neredeyse imkansız hale geldi. Peki, otomobillere ÖTV ödemeseydik fiyatlar nasıl olurdu? İşte Kia Sportage 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çilek Mobilya’nın fırsat ürünlerini kaçırmayın! Çilek Mobilya 8 Ağustos 2022 fiyat listesi..

Artan hammadde fiyatlarıyla birlikte, yeni mobilya almak ve ya yenilemek çok zorlaştı. Zamlanan fiyatlardan şikayetçi olan vatandaş kaliteli ve uygun fiyatlı mobiya arayışında. Işte haberimiz onlar için. 8 Eylül 2022 Çilek mobilya fiyat listesi...

Enerji krizi Almanya'yı sardı! Tuvalet kağıdı üreticisi artan enerji maliyetleri nedeniyle iflas başvurusunda bulundu!

Alman tuvalet kağıdı üreticisi Hakle, hammadde ve enerji maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle yaşanan maddi sıkıntılar nedeniyle iflas başvurusunda bulundu.

Tekstilin kalbi alarm veriyor, üretim durma noktasında

Özellikle ABD'de yaşanan kuraklık nedeniyle tüm dünyada pamuk fiyatlarının yükselmesi bekleniyor. Hammadde fiyatları yükselirken Türkiye'de tekstilin merkezi konumunda olan Denizli'de iplik üreticileri üretimlerini tatil etmeyi planlıyor.

Damacana su fiyatları fırladı! İşte detaylar!

Hammadde ve lojistik maliyetlerinde yaşanan artış damacana su fiyatlarını da vurdu. İşte damacana su fiyatlarına dair detaylar!

O sektör uçuyor! Rekor üstüne rekor

Tekstil sektöründe ihracat rakamları açıklandı. Türkiye, tekstil ve hammadde ihracatında sadece 7 ayda 6 milyar doları aştı.

Sanayinin can damarında ham madde üretimi düştü

Korona virüs salgınıyla birlikte büyük bir darbe yiyen hammadde üretiminde, krizin atlatılmasıyla birlikte bir rahatlama yaşanırken, Dünya Çelik Birliği yaptığı açıklamada küresel ham çelik üretiminin yüzde 5,9 düşerek 158,1 milyon ton olarak kaydedildiğini açıkladı.

Çiftçilere gübre şoku! Gübre fiyatları katlandı! Hangi gübre kaç TL? İşte 9 Haziran 2022 fiyat listesi..

Yüksek hammadde fiyatları gübre üretimini baskılamaya devam ederken, milyonlarca çiftçi güncel gübre fiyatlarını araştırıyor. Peki son dakika gübre fiyatları kaç TL oldu? Gübre fiyatları ne kadar arttı? İşte 9 Haziran 2022 fiyat listesi...

pimtaş hammadde Haberi

pimtaş hammadde

Üretim esnasında oluşan ve sektörde 'yolluk' olarak tabir edilen üretim atıklarını geri kazanmak için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan da (MARKA) destek alan isim, mart ayında devreye alacağı yeni yatırımıyla yurtdışındaki rakiplerine karşı lokasyon ve maliyet avantajı sağlayacak. Gebze Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi'nde (GEPOSB) 10 bin metrekarelik alanda yaklaşık 4 milyon dolara inşa edilecek tesiste, üretim tamamen otomasyona dayalı, el değmeden gerçekleştirilecek. Ayrıca bugüne kadar çöpe giden yüzde 13'lük üretim artığı da ekonomiye kazandırılacak. 


Pimtaş Yönetim Kurulu Üyesi Şamil Tahmaz, plastik sektörü temsilcileri için hammaddenin büyük sorun teşkil ettiğini, bu özellikte ürün üreten firmaların hammaddeyi ağırlıklı olarak ! İtalya'dan temin ettiğini belirtti. Tahmaz, söz konusu durumun sektör temsilcileri için özellikle , zaman konusunda sıkıntı yarattığını vurguladı. 


Avrupa'nın kalbinde söz sahibi

Pimtaş'ın üretim teknolojisinde...