28 / 04 / 2024

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

Dünya genelinde yükselen enflasyon ve hammadde tedariğinde yaşanan sorunlar mobilya üretiminde de maliyetleri olumsuz etkiliyor. Özellikle lüks segmentte ve yurt dışı pazarlara yönelik çalışan mobilyacılar, fiyatların araba, hatta neredeyse ev fiyatları ile yarışır hale geldiğini belirtiyor.



Yüksek enflasyon nedeniyle artan maliyetler mobilya sektörünü de etkiliyor. Dünya genelinde yaşanan Covid-19 salgınından sonra tedarik zincirlerinde ve lojistikte yaşanan sıkıntılar, emtia fiyatlarındaki artış nedeniyle bütün ülke ekonomilerini olumsuz etkiledi. Bu sürecin faturası ülkelere yüksek enflasyon olarak dönerken, mobilya sektörü de artan maliyetlerden oldukça şikayetçi.

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

Mobilya sektörü temsilcileri, ülke ekonomilerini alt üst eden enflasyonun mobilya sektörünü de çok ciddi boyutlarda etkilediğini belirtiyor. Gerek hammadde tedariğinde yaşanan problemler gerekse de genel gider maliyetlerinin artması yüzünden artık mobilya fiyatlarının, araba hatta ev fiyatları ile yarışır hale geldiği ifade ediliyor. En ucuz koltuk takımı 15 bin lira ile 25 bin lira aralığında değişirken, yatak odası takımları 25 bin lira ile 40 bin lira arasında farklılık gösteriyor. Ancak mobilya segmentine göre daha üst sınıfa doğru yükseldikçe fiyatların neredeyse 1 milyon liraya kadar yükseldiği belirtiliyor. Fiyatlar kullanılan malzeme ve işçiliğe göre daha yüksek rakamlara çıkarken, özellikle ahşap oyma sanatının kullanıldığı mobilya ürünlerinde fiyatların neredeyse araba ve ev fiyatları ile yarışır hale geldiği ifade ediliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön