27 / 04 / 2024

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı! Ev fiyatları şatolar ile yarışıyor! 

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı! Ev fiyatları şatolar ile yarışıyor! 

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı. Satılık konut fiyatların 5 milyon ile 550 milyon lira arasında seyrettiği Bodrum’da ev fiyatları Avrupa’da Cannes ve Monako’nun şatoları ile yarışıyor.



Satılık konut fiyatlarının 5 milyon ile 550 milyon TL arasında seyrettiği Bodrum’da ev fiyatları Monako’nun şatoları ile yarışıyor. Uzun dönemli kiralık konut bulmanın zorlaştığı bölgede, tayini çıkan memurlar barınma krizi ile karşı karşıya kalıyor. Gayrimenkul Danışmanı Şenay Araç Demir, Bodrum’dan yabancı yatırımcıların da elini çektiğini, Türkler için de emekli olunca Bodrum’da yaşama hayalinin suya düştüğünü açıkladı.

LÜKS EVİN AYLIK KİRASI 1,9 MİLYION TL!

Gayrimenkul danışmanı Şenay Araç Demir, yazlık konutlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Özellikle lüks villa ve ev sahiplerinin Ağustos ayı için kiralık konut ilanlarının 250.000 TL’den başlayıp 1.950.000 TL’ye çıktığını söyleyen Demir, aylık 1.900.000 TL’ye İngiltere’de rahatlıkla bir şato kiralandığunının altını çizdi

Bodrum’da imar durumundan dolayı evlerin metrekareleri ufak, genelde 2 + 1 tipi 70 metrekare civarında olduğunu belirten Demir, inşaat firmaları kat kazanmak için iskana kadar belli yerleri kapatıp iskan sonrası tekrar eski haline getirdiklerini belirterek,

''Bu nedenle rayiç bedel ile gerçek bedel birbirini tutmuyor. Bodrum’un yüzde 95’i bu şekilde. Denetleme çok ama sonuç vermiyor. Tarla alıp kenara koyalım diyen çok fazla insan var ama belediye alt yapıdan dolayı izin vermiyor. Bölgenin imara sakıncalı bir yapısı var, çoğu yer dağlık ve uygun değil... '' dedi.

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı! Ev fiyatları şatolar ile yarışıyor! 
BODRUM'DA YAŞAM PAHALI ULAŞIM YETERSİZ!

Olumsuz koşullara rağmen Bodrum’da yaşamanın herkesin hayali olduğunu anlatan Şenay Araç Demir, İstanbul’dan pandemi zamanı gelenler hala burda yaşamaya çalıştıklarını fakat ulaşım yetersiz ve yaşam pahal olduğunu söyledi.

Öte yandan evleri dönüşüme girenlerin inşaat sürecini Bodrum’da geçirdiklerini söyledi. Demir Bodurm'da zeminin sağlamlığı, binaların az katlı olması depreme karşı güven hissi verdiği için de buranın tercih edildiğini aktardı.

Tatil cenneti Bodrum’da emlak fiyatları zirve yaptı! Ev fiyatları şatolar ile yarışıyor! 
ARAZİ FİYATLARI TAVAN YAPTI!

Şenay Araç Demir, denize sıfır bir yerde yedi dönüm arazi 8.650.000 Euro‘ya satışa çıktığını ve müşteri beklediğinin altını çizdi. Bodrum Bodrum olalı böyle fiyatlar görmedi diyen Demir: '' Emekli olunca Bodrum’a yerleşme hayalleri kuranların hayalleri de kül olmuş durumda” yorumunu yaptı.

Yatırımda rota değişti: Ev alamayan arsaya yöneldi!

Ev fiyatları yüzde 110, kira fiyatları yüzde 138 arttı! Evlerin ortalama metrekare fiyatı 19 bin 536 TL oldu

Geri Dön