12 / 05 / 2024

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

Dünya genelinde yükselen enflasyon ve hammadde tedariğinde yaşanan sorunlar mobilya üretiminde de maliyetleri olumsuz etkiliyor. Özellikle lüks segmentte ve yurt dışı pazarlara yönelik çalışan mobilyacılar, fiyatların araba, hatta neredeyse ev fiyatları ile yarışır hale geldiğini belirtiyor.



TÜRK MOBİLYALARI DÜNYADA GÖZDE!

İnanılmaz! Mobilya fiyatları neredeyse araba fiyatları ile yarışıyor!

Asortie Mobilya’nın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Erat, gelecek 10 yıl içinde içinde mobilyanın otomotiv ve tekstil gibi lokomotif sektörler arasında yer alacağını öngördüklerini dile getirdi. Murat Erat, Türkiye'nin ikinci hatta üçüncü sınıf mobilya üreten ülkeler sınıfından çıktığını vurgularken, Türk mobilyalarının dünyanın birçok ülkesinde aranılan mobilyalar haline geldiğini söyledi.

KÜRESEL PİYASALARDA SÖZ SAHİBİYİZ!

Özellikle yurt dışında kullanıcıların el işçiliği ile üretilen klasik ve lüks mobilya modellerine değer verdiğini kaydeden Erat, bu nedenle Türk mobilyalarına olan talebin arttığını savundu. Erat, ülkemizin özellikle lüks ve klasik mobilya ihracatında dünya devleri ile yarışır hale geldiğini dile getirdi. Erat, dünyanın önemli mobilya üreticileri arasında yer alan Türk şirketlerinin, küresel piyasada artık söz sahibi konuma geldiğini savundu.

AHŞAP OYMA SANATI İLE ÜRETİLİYOR

Asortie Mobilya olarak ürettikleri mobilyalarda öncelikle doğal ahşap kullanımının kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Erat, her ülkenin profiline göre renk ve kumaş seçenekleri ile üretim yaptıklarını ifade etti. Ahşabın vazgeçilmez bir argüman olduğunu belirten Murat Erat, ‘Özellikle bu topraklarımızda gelişen ahşap oyma sanatı ile sanat eserine dönüştürdüğümüz mobilyalarımız en büyük gururumuz. Gelecekte her biri antika olacak özelliklere sahip” diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön