29 / 04 / 2024

Pınarbaşı imar planı değişikliği

Pınarbaşı imar planı değişikliği

Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı'nda değişikliğe gidildi. Yeni planda Gaziemir, Pınarbaşı ve Dikili de birçok alan kentsel gelişme alanı ilan edilerek imara açıldı.

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

Tuzla Aydınlı ve İçmeler 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli Tuzla İlçesi Aydınlı ve İçmeler Mahallesi 1/5000 ve UİP-34790197 plan işlem numaralı 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği askıya çıktı.

Malatya Akçadağ 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Malatya Akçadağ Belediyesi'nin hazırladığı Akçadağ Aktepe, Başpınar, Doğu, Kültür, Kotangölü mahallelerinin yer aldığı 1/1000 ölçekli revizyon uygulama imar planı askıda...

İmar planı itiraz dilekçesi 2021!

İmar plânlarına göre parselasyon plânları yapılıp, belediye ve mücavir alan içinde belediye encümeni, dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor. Bu planlara bir ay içinde itiraz edilebiliyor. İşte imar planı itiraz dilekçesi 2021...

Esra Akkaya: Bodrum’un imar planı şimdi mi aklınıza geldi?

Oyuncu Esra Akkaya, Bodrum’da yaşayanların başka şehirlerden gelenlere tepki göstermesini eleştirdi. Akkaya, ''Bodrum’un imar planına sadık kalmayıp, bunca evin yapılmaması gerektiği şimdi mi aklınıza geldi?'' ifadelerini kullandı.

Cemal Bulutoğluları’ndan Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planı açıklaması!

Lefkoşa Türk Belediyesi eski Başkanı Cemal Bulutoğluları, Mağusa İskele Yeniboğaziçi imar planıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Bulutoğluları;“Haziran ayında son yasal değişiklikler yapılıp, tekrardan Birleşik Kurul toplanmalı” dedi.

Sancaktepe Eyüp Sultan Mahallesi imar planı askıda!

Sancaktepe Eyüp Sultan Mahallesi 1635 parsel ile 1629 ve 1633 parsellerin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Kemer Country'deki bazı alanların imar planı yeniden düzenlendi!

Eyüp Sultan Göktürk'teki Kemer Country'in bazı alanların imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Vezneciler-Sultangazi metrosu imar planı askıda!

Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Vezneciler-Sultangazi metro hattı imar planı askıda!

Fatih İlçesi'nden geçecek Vezneciler - Edirnekapı - Eyüp - Gaziosmanpaşa - Sultangazi raylı sistem hattı projesine ilişkin imar planı askıya çıktı..

Eyüp dini ve sosyal kültürel tesis alanı imar planı askıda!

Eyüp İlçesi, Akşemsettin Mahallesi'ndeki bir alana ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı..

M1 Metrosu Vatan Caddesi istasyon projesi imar planı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Eyüp İlçesi, M1 Raylı Sistem Hattı Vatan Caddesi İstasyon Projesi'ne ilişkin imar planı değişikliği askıya çıktı..

Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesi imar planı değişikliği askıda!

Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, Atatürk Caddesi ve Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

Pınarbaşı imar planı değişikliği Haberi

Pınarbaşı imar planı değişikliği



Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin açtığı dava sonrasında iptal edilerek değişikliğe gidilen Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı askıya çıkartıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yeniden düzenlediği 1/100 bin ölçekli plan bir ay boyunca askıda kalacak. İzmir'de bazı bölgelere köklü değişiklikler getiren planla birçok yer imara açılırken, konut ve turizm alanları arttırıldı.


Gaziemir ve Pınarbaşı

Egedesonsöz'den Fatih Yapar'ın haberine göre, planla Gaziemir'de Yeni Fuar Alanı ve Ege Serbest Bölgesi'nin üst tarafındaki tarım alanları 'kentsel gelişme alanı' ilan edildi. Böylece bölgede konut yapılmasına izin verildi. Öte yandan Menderes Görece Göçmen Konutları ile ilçe merkezi arasındaki alan konut genişleme alanı ilan edildi. Kemalpaşa'nın Ulucak Bölgesi'nde de konut alanı büyüdü.

Bornova Pınarbaşı'ndaki otobana yakın bölgede bulunan alan da bölgenin sanayileşme ve konut ihtiyacı göz önüne alınarak imara açıldı....