04 / 05 / 2024

Pir-i Mimaran Sinan paneli 2016

Pir-i Mimaran Sinan paneli 2016

Suphi Saatçi: "Özellikle İslam dünyasında en güzel camileri, Mimar Sinan yapmıştır. Örneğin Selimiye Camisi, onun harikası, şaheseridir. Süleymaniye Camisi, İstanbul'un simgesi olarak dünyaya gösterebileceğimiz en önemli camidir" dedi.

BMD Başkanı Sinan Öncel: ‘Organize perakende için zor bir süreç başladı’

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, üyeleri arasında gerçekleştirilen temmuz ayı anketinin sonuçlarına dayanarak birtakım açıklamalarda bulundu. Öncel, organize perakende için zor bir sürecin başladığını ifade etti.

Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Deniz GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Sinan Kafadar kimdir? Ne iş yapar?

Üsküdar Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 431 ada 2-34-36-39-40 parseller ve bir kısım kadastral boşluğa ilişkin 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Altın fiyatlarında bu defa da altılı masa depremi! İslam Memiş bir açıkladı pir açıkladı, duyanların yüreği ağzına geldi

Altın fiyatlarında bu defa da altılı masa depremi... İslam Memiş bir açıkladı pir açıkladı, duyanların yüreği ağzına geldi... Hemen bakın...

Sultanbeyli Mimar Sinan Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Sultanbeyli İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi 106 ada 55 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Çekmeköy İlçesi, Mimar Sinan Mahallesi, 3580 ve 3581 Parsellere İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Sinan Öncel'den AVM'ler için kira önerisi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, yaptığı açıklamada, "Biz salgın, afet ya da benzeri nedenlerden kaynaklanan zorunlu kapalı kalınan günlerden ve kaybedilen saatlerden kira alınmamasını istiyoruz" dedi.

Sinan Öncel: Küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indirimi 6 ay uzatılmalı!

BMD Başkanı Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın 14 Aralık'ta açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin altı ay uzatılması önemli" dedi. 

Sinan Öncel'den esnaf desteği açıklaması: Kiralarla ilgili taleplerimiz net!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Cumhurbaşkanımızın dün açıkladığı pakette yer alan küçük esnafa kira desteği ile KDV ve stopaj indiriminin 6 ay uzatılması önemli" açıklamasında bulundu.

Sinan Öncel: AVM'ler için ciro kirası en adil çözüm olacak!

''Ciro kirasından başka bir seçenek görünmüyor'' Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, ''Ciro kirası aynı zamanda tüm taraflar için en adil çözüm olarak görünüyor'' açıklamasında bulundu.

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ve Sinan Sevim evlendi!

Mimar Hakan Kıran’ın kızı Dilara Kıran ile Matra Motor’un üçüncü jenerasyon yöneticisi iş insanı Sinan Sevim, 7 Ağustos Cuma günü Kemer Golf and Country Club’da düzenlenen şık bir davetle evlendi.

Adnan Polat'tan 24 milyonluk vurgunla ilgili açıklama!

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat,  Air Albania Havayolu’nun ortağı Arnavut işadamı Sinan İdrizi tarafından dolandırılması hakkında açıklama yaptı. Polat, "İş hayatım boyunca ilk kez karşılaştığım bu durum karşısında Türk adaletine konuyu intikal ettirmeye karar verdim" diye konuştu

Adnan Polat'a Arnavutluk'ta 24 milyon liralık vurgun!

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat'ın Air Albania Havayolu’nun ortağı Arnavut işadamı Sinan İdrizi tarafından dolandırıldığı iddia edildi. İdrizi, Arnavutluk’ta petrol şirketi alacağı vaadiyle Polat’ın 23.6 milyon TL parasını aldı.

Pir-i Mimaran Sinan paneli 2016 Haberi

Pir-i Mimaran Sinan paneli 2016

 Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Suphi Saatçi, özellikle İslam dünyasında en güzel camileri, Mimar Sinan'ın yaptığını belirterek, "Bizim en evrensel enstrümanımız; Mimar Sinan'dır." dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü ve İstanbul Tasarım Merkezi iş birliğiyle "Pir-i Mimaran Sinan" paneli düzenlendi. 


Sultanahmet'teki İstanbul Tasarım Merkezi'ndeki panelde konuşan Prof. Dr. Suphi Saatçi, Mimar Sinan'ı "Türk kültür ve sanat tarihinin en büyük simgelerinden biri" olarak tanımladı.


Saatçi, 16. yüzyılda Osmanlı mimarisinin klasik çağını oluşturan Mimar Sinan'ın, büyük bir mimar, mühendis ve sanatçı olduğunu vurgulayarak, "Onunla dünyaya değişik mesajlar verme şansımız vardır." dedi.


Mimar Sinan'ın sadece İstanbul'a değil, değişik Osmanlı coğrafyalarına da önemli eserler kazandırdığını aktaran Saatçi, şunları söyledi:


"Sinan'ın ortaya koyduğu eserler hala tartışılması...