17 / 05 / 2024

piri reis müzesi nerede

piri reis müzesi nerede

Gelibolulu ünlü denizci Piri Reis adına Çanakkale'de Piri Reis Müzesi ve Araştırma Merkezi kurulması planlanıyor.

Piri Reis Danışmanlık İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Piri Reis Danışmanlık İnşaat Ve Turizm Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Kadıköy'de İhsan Aydın Bayrı, M. Abdurrahman Komaz, Melek Bayrı, Ayşe Duru Kızılkayak, Eyüp Evren Bayrı, Ahmet Mehmet Komaz, Zikriye Ayşe Komaz ortaklığında kuruldu.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde sona gelindi!

Piri Reis Vadisi Projesi’nde çalışmaların sonuna gelindi.  TOKİ işbirliğinde yapımı süren proje Karaman Belediyesi tarafından yapılıyor. 

Happy Center Esenyurt Piri Reis mağazası açıldı!

Happy Center, mağaza açılışlarına devam ediyor. 133. şubesini 25 Ocak Çarşamba günü Esenyurt’ ta hizmete sundu. Piri Reis mağazası 800 m2 olup 3 kasa ve 20 personel ile müşterilerine alışveriş imkanı sunacak.

Kocaeli Piri Reis Kültür Merkezi'nin inşası başladı!

Kocaeli Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut'un prestij projeleri arasında yer alan Piri Reis Kültür Merkezi ve Yelken Kafe Restaurant'ın yapımına başlandı.

Karaman Piri Reis Vadisi Konut'un hak sahipleri mağdur mu?

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde, ön müracaatta bulunan hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı. Ancak hak sahipleri mağdur olduklarını dile getirdiler.

Karaman Piri Reis Vadisi Konutları'nın kuraları çekildi!

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde, ön müracaatta bulunan hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için kura çekilişi yapıldı. Çekilişle 208 hak sahibinin daireleri belirlendi.

Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde kura çekilişi 11 Mayıs'ta!

Karaman Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Piri Reis Vadisi Konut Projesi'nde, ön müracaatta bulunan hak sahiplerinin dairelerinin belirlenmesi için 11 Mayıs 2016 tarihinde kura çekilişi yapılacak.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde 2. etap çalışmaları başlıyor!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Karaman tarihinin en prestijli konut projesi olan Piri Reis Vadisi Projesi’nde Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projede ikinci etap çalışmaların başlayacağı müjdesini verdi.

Piri Reis Vadisi'nde sona yaklaşıldı!

Piri reis vadisi Anadolu'da birçok projeye rehberlik edecek. Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Karaman tarihinin en prestijli konut projelerinden olan Piri Reis Vadisinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Karaman Piri Reis Vadisi konut projesinde çalışmalar sürüyor!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Karaman tarihinin en prestijli konut projelerinden olan Piri Reis Vadisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Karaman Piri Reis Vadisi, bir çok projeye rehberlik edecek!

Karaman Belediyesi tarafından projelendirilen ve Karaman tarihinin en prestijli konut projelerinden olan Piri Reis Vadisi’nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Karaman Piri Reis Vadisi'nde binalar yükseliyor!

Karaman tarihinin en prestijli projelerinden olan Piri Reis Vadisi'nde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Projenin ilk etap çalışmaları kapsamında konutlar hızla yükseliyor.

Ertuğrul Çalışkan: Piri Reis Vadisi Projesi toplu konutta Türkiye'ye örnek olacak!

Karaman tarihinin en prestijli projelerinden olan Piri Reis Vadisi'nde çalışmalar tüm hızı ile devam ediyor. Piri Reis Vadisi Projesi'nde ilk etap çalışmaları kapsamında konutlar hızla yükseliyor.

piri reis müzesi nerede Haberi

piri reis müzesi nerede

Çanakkale Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ,  Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı kapsamında kente Piri Reis Müzesi ve Araştırma Merkezi kuracaklarını söyledi.


Dağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vali Ahmet Çınar'ın Sağlık Bakanlığından müze olarak değerlendirilmek üzere Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğüne ait Çanakkale'deki binayı istediğini söyledi.


Bakanlığın bu talebe olumlu yanıt verdiğini ifade eden Dağ, "Binanın tesliminden sonra Gelibolulu olduğu bilinen Piri Reis için Çanakkale'de müze ve bir araştırma merkezi kurma çalışmalarına hemen başladık. Dünyada Piri Reis adına müze ve araştırma merkezi bulunmuyor" dedi.


"Denizin kenarında, kendi memleketinde, eski bir binada şehrin merkezine" Piri Reis'i yaşatacak bir merkez yapmaya çalıştıklarını dile getiren Dağ, şöyle konuştu:


"Sağlık Bakanlığı, Çanakkale Savaşları'nın 100. yılı dolayısıyla bina verdi biz de Çanakkale'ye 100. yıl hediyesi olarak Piri Reis Müzesi...