02 / 05 / 2024

Pisa Kulesi düzelme

Pisa Kulesi düzelme

İtalya'nın Pisa kentinde bulunan ünlü eğik kulenin düzelmeye devam ettiği açıklandı. Pisa Kulesi için hazırlanan yıllık rapora göre, 2001 ile 2013 arasında kule 2.5 santimetre düzeldi...

Ankara’nın yıllardır bitmeyen Cumhuriyet Kulesi için bugüne kadar 355 milyon 653 bin TL harcandı! Hala tamamlanamadı!

2003'te Ankara'da temeli atılan, dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in de gerilimlerine sahne olan Cumhuriyet Kulesi için, bugüne kadar toplam dört ihale gerçekleştirildi ve kamu kaynaklarından 355 milyon 653 bin lira para harcandı. 

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

İcradan satılık dev TV kulesi; 249 milyon TL bedel biçildi

İstanbul Büyükçekmece'de bulunan içinde TV kulesi, seyir terası, restoran, dükkan, otopark ve çok amaçlı salonların yer aldığı 8 bin metrekarelik alan, 2 ay sonra 249 milyon 395 bin lira bedelle satışa çıkacak. İşte detaylar...

Seçimden sonra Dolar kaç TL olacak? Ekonomi düzelecek mi? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer tarih verdi!

Vatandaşın en çok merak ettiği konuların başında gelen “seçimlerden sonra dolar, enflasyon en olacak? Düzelme yaşanacak mı?” sorusuna yanıt, isabetli tahminleriyle tanınan ekonomist  Selçuk Geçer’den geldi. Seçimlerden sonra dolar kuru, enflasyon ne olacak?

Gümüş fiyatlarında son dakika şoku! Gümüş 2023'te yükselecek mi? Gümüş yatırımcıları dikkat! 

2023'ün ikinci yarısından itibaren dünya ekonomisinde düzelme bekleniyor. Bu düzelmelerden, gümüş fiyatlarının da destek alması öngörülüyor. Peki gümüş fiyatları yükselecek mi düşecek mi? İşte gümüş fiyatlarında son dakika...

Citroën BX 40. yıl dönümünü kutluyor!

Citroën'in 1982'de Eyfel Kulesi’nin altında görücüye çıkarttığı BX modeli, 40. yıl dönümünü kutluyor. 

İzmit'teki Pisa Kulesi yıkılıyor!

17 Ağustos 1999 tarihinde yaşanan depreminde zarar gören ve İzmit'in ‘Pisa Kulesi’ yıkılıyor.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 

Rize'nin 'Pisa' kulelerinin yıkımına başlandı!

Rize'de zeminindeki kayma sebebiyle yan yatmaya başladığı için "Pisa Kuleleri" diye isimlendirilen iki binanın da aralarında yer aldığı yapılar, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılıyor.

Kömürhan Köprüsü dünya literatüründe!

Elazığ'da inşa edilen Kömürhan Köprüsü'nde  Paris’teki Eyfel Kulesi’ndeki çelik miktarıyla aynı düzeyde, toplamda 7 bin ton çelik kullanıldı. Köprü, dünyanın 4’üncü “Tek ayaklı, gergin eğik askılı köprüsü” olma özelliğine sahip.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti!

Tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" unvanını alacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yüksekliği Eyfel Kulesi'ni geçti. İnşası sona eren kayaklarının yüksekliği 318'er metreye ulaştı.

ABD'nin petrol sondaj kulesi sayısı arttı!

ABD'nin, petrol endüstrisinin görünümü ve kısa dönem ham petrol üretimine ilişkin gösterge kabul edilen petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 12 arttı.

Burhan Ersoy: Galata Kulesi'ni en kısa sürede açacağız!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 30. maddesine göre yaklaşık 400 taşınmazın devrinin Vakıflar Genel Müdürlüğüne geçtiğini kaydederek, "Şu anda Galata Kulesi'ni restore ediyoruz, en kısa sürede burayı açacağız" dedi.

Pisa Kulesi düzelme Haberi

Pisa Kulesi düzelme

İtalya'nın Pisa kentinde bulunan ünlü eğik kulenin düzelmeye devam ettiği açıklandı. Pisa Kulesi için hazırlanan yıllık rapora göre, 2001 ile 2013 arasında kule 2.5 santimetre düzeldi. Son 20 yıldır, kulenin fazla eğilip devrilmemesi için önlem alan yetkililer, 1992'den beri kulenin eğiminin 4.5 metreden 4.1 metreye düşürüldüğünü belirtti. Profesör Michele Jamiolkowski önderliğinde yapılan kurtarma çalışmaları arasında, ilk kata 18 çelik kablonun takılması, kulenin inşa edildiği alanın toprağının dondurulması, eski temek taşlarının çıkarılıp yerine çelik destekli beton koyulması var. Kulenin de bu temele 52 metre derine inen çelik halatlarla bağlandığı belirtildi. Uzmanlar, 1372'de tamamlanan 55.86 metre yüksekliğindeki kulenin önümüzdeki 200 yıl için güvende olduğunu belirtti. 


Sabah...