12 / 05 / 2024

Planlama ve Yapılanma Kıyının Korunması

Planlama ve Yapılanma Kıyının Korunması

3621 sayılı Kıyı Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre kıyıda yapılacak yapılar nelerdir? İşte kıyıda uygulama imar planı kararı ile yapılabilecek yapılar ile sahil şeridinde yapılabilecek yapılar...

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi kuruldu!

Marmara Planlama Ve Müteahhitlik Yapı Limited Şirketi Şişli'de Müslüm Didin tarafından kuruldu.

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte değişiklik!

Turizm merkezlerinde planlama ve uygulamaya ilişkin yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, turizm tesis alanı kullanımları için maksimum yatak kapasitesi belirlenmesi esas olacak.

Primera Yapı İnşaat Planlama Ve Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Primera Yapı İnşaat Planlama Ve Taahhüt Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Günder Murat Kocaman tarafından kuruldu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

Port Proje İnşaat Yapı ve Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi kuruldu!

Port Proje İnşaat Yapı ve Yapı Malzemeleri Anonim Şirketi, Hakan Yüksel Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 100 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Başakşehir, Tahtakale Mahallesi, Fırat 1 Caddesi'nde kuruldu.

Tekno Tasarım ve Yapı Teknik Limited Şirketi kuruldu!

Tekno Tasarım ve Yapı Teknik Limited Şirketi, Yusuf Şamlıoğlu ve Aykut Şamlıoğlu ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Ataşehir, Ferhatpaşa Mahallesi 'nde kuruldu.

Teknopan Grup İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Teknopan Grup İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Kemal Uçar tarafından 100 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Ataşehir, Mustafa Kemal Mahallesi, 3004 Caddesi'nde kuruldu.

SB Makine İnşaat Elektrik Elektronik Plastik ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret A.Ş. kuruldu!

SB Makine İnşaat Elektrik Elektronik Plastik ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret A.Ş. Sait Bostan Yönetim Kurulu Başkanlığında 100 bin TL sermaye ile 22 Aralık'ta Maltepe, Bağlarbaşı Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde kuruldu.

Sır Kapı Gayrimenkul Danışmanlığı ve Yapı Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sır Kapı Gayrimenkul Danışmanlığı ve Yapı Hizmetleri Dış Ticaret Limited Şirketi, Murat Koç tarafından 10 bin TL sermaye ile 22 Aralık'ta Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, Doğan Araslı Bulvarı'nda kuruldu.

Proje Gayrimenkul Mimarlık ve Yapı Endüstrisi Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Proje Gayrimenkul Mimarlık ve Yapı Endüstrisi Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ayşe Gül Erez Yönetim Kurulu Başkanlığında 3 milyon TL sermaye ile 15 Aralık'ta Sarıyer, Maden Mahallesi, Kilyos Caddesi'nde kuruldu.

4. Proje ve Yapım Yönetimi 3-5 Kasım'da!

4. Proje ve Yapım Yönetimi Kongresi, 3 - 5 Kasım 2016 tarihleri arasında, Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenecek. Kongre, ülkedeki, proje ve yapım yönetimi alanında çalışan tüm araştırmacıları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Efe Tasarım İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efe Tasarım İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Mithat Özçelik tarafından 10 bin TL sermaye ile 10 Aralık'ta Maltepe, Büyükbakkalköy MAahallesi, Samandıra Caddesi'nde kuruldu.

Planlama ve Yapılanma Kıyının Korunması Haberi

Planlama ve Yapılanma Kıyının Korunması

Kıyıda yapılacak yapılar nelerdir?

Deniz, tabii ve suni göl ve akarsu kıyıları ile bu yerlerin etkisinde olan ve devamı niteliğinde bulunan sahil şeritlerinin doğal ve kültürel özelliklerini gözeterek koruma ve toplum yararlanmasına açık, kamu yararına kullanma esaslarını tespit etmek amacıyla düzenlenen Kıyı Kanunu kapsamında kıyıda yapılacak yapılara ve sahil şeridinde yapılabilecek yapılar ile ilgili bilgilere yer veriliyor.


Kanuna göre; Kıyı, herkesin eşitlik ve serbestlikle yararlanmasına açık olup, buralarda hiçbir yapı yapılamaz; duvar, çit, parmaklık, tel örgü, hendek, kazık ve benzeri engeller oluşturulamıyor.


Kıyılarda, kıyıyı değiştirecek boyutta kazı yapılamaz; kum, çakıl vesaire alınamaz veya çekilemez. Kıyılara moloz, toprak, cüruf, çöp gibi kirletici etkisi olan atık ve artıklar dökülemez. Kıyıda, uygulama imar planı kararı ile;


- İskele, liman, barınak, yanaşma yeri, rıhtım, dalgakıran, köprü, menfez,...