10 / 05 / 2024

planlı şehircilik ne demek

planlı şehircilik ne demek

Osmangazi Belediyesi, Yunuseli Mahallesi'nde gerçekleştirdiği geniş cadde ve kaldırımlar, düzenli sokaklar, bisiklet ve yaya yolları ile planlı şehirciliğin en güzel örneklerini sergiliyor.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararlarına göre, Emin Oral Bülbüloğlu Ağrı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atandı.

Murat Kurum: Önüne gelen inşaat yapamayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Artık önüne gelen inşaatçı olamayacak. Biz yapacağımız düzenleme ile hem vatandaşın sorun yaşanmasının önüne geçeceğiz hem de inşaat sektöründe sağlıklı büyümenin yolunu açacağız" dedi.

Turan Konak, Çevre ve Şehircilik Yerel Yönetimler Genel Müdürü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne Turan Konak getirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Milli Emlak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile mahalli idareler ve bunların merkezi idare ile ilişkileri Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenecek.

Yerel yönetimler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın görev ve yetkileri ile teşkilat yapısı belirlendi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan atama kararı!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kararı ile Niğde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne atama yapıldı..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan atama kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Düzce ve Hatay il müdürlükleri ile Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğüne atamalar yapıldı...

Nevzat Doğan, Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı!

İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Kentsel Tasarım Semineri'ne katıldı.

Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar?

İnşaat metrekare maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yeniden tespit ediliyor. Peki Bu yıl 200 metrekarelik dubleks bir evin maliyeti ne kadar? diyorsanız işte yanıtı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır betona karşı harekete geçti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı hazır beton ürününe yönelik piyasa gözetimi ve denetimlerini sıklaştırarak çalışamlarına hızla devam ediyor.

3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 2018 kentsel dönüşüm kira yardımı tutarlarını açıkladı. Peki, 3 büyükşehirde kentsel dönüşüm kira yardımı 2018 ne kadar oldu?

Doğa Şehircilik'ten Ümraniye NETAŞ arazisine karma proje!

Doğa Şehircilik, bünyesinde olan Ümraniye'deki NETAŞ arazisinde konut, dükkan, ofis olarak karma bir proje hayata geçirmeyi planlıyor. proje 2018 yılının sonuna doğru başlayacak...

planlı şehircilik ne demek Haberi

planlı şehircilik ne demek

Osmangazi Belediyesi'nin ilçenin dört bir yanında yatırımları ve hizmetleri hızla devam ederken, Belediye Başkanı Mustafa Dündar, sürdürülen çalışmaları yerinde takip ediyor. Yunuseli Mahallesi'ni gezerek imar planlarının nasıl uygulandığı konusunda incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Değişen ve gelişen Osmangazi'nin modern ve planlı şehircilik uygulamaları Yunuseli Mahallesi'nde dikkatleri çekiyor. Geçmişte, vatandaşın belediyelerin önünde gitmesi sonucu, hizmet noktasında geride kalmış olan Osmangazi Belediyesi, bu bölgede başladığı planlı yapılaşmayla artık vatandaşın bir adım önünde. Önce alt ve üst yapı, sosyal donatı alanları, yollar ve yaşam alanlarının boy gösterdiği Yunuseli, mahallesindeki bu gelişim, Osmangazi'nin merkezine doğru ilerleyecek olan değişimi de tetikleyecektir" dedi.


Yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla Yunuseli Mahallesi'ni parmakla gösterilen örnek bölgelerden biri haline getireceklerini belirten Başkan Dündar, "Yunuseli'nde yaşayan vatandaşlarımızın rahat nefes...